Μενού
Prigkozin
Πριγκόζιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών της Ρωσίας (Rossaviatsia) ανακοίνωσε αργά τη νύχτα ότι ο επικεφαλής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επέβαινε στο ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Embraer-135 που συνετρίβη χθες στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

Μεταξύ των επιβαινόντων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν και ο στενός συνεργάτης του Πριγκόζιν και ηγετικό στέλεχος της Ομάδας Wagner, ο Ντμίτρι Ούτκιν. Στην ανακοίνωση της Rossaviatsia αναφέρονται επίσης τα ονόματα των Σεργκέι Προπούστιν, Γεβγκένι Μακαριάν, Αλεξάντρ Τότμιν, Βαλέρι Τσεκάλοφ και Νικολάι Ματιούσεφ, μεταδίδει το TASS.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η Rossaviatsia , ανέφερε χθες βράδυ πως το όνομα του Γεβγκένι Πριγκόζιν συγκαταλεγόταν στον κατάλογο των επιβατών. Κατόπιν, έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των επτά επιβατών και των τριών μελών του πληρώματος του ιδιωτικού αεροσκάφους Embraer που συνετρίβη όχι μακριά από τη Μόσχα.

Ούτε η Rossaviatsia , ούτε οποιοσδήποτε ρώσος αξιωματούχος έχουν επιβεβαιώσει ρητώς πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο Ντμίτρι Ούτκιν σκοτώθηκαν. Ωστόσο, χρήστες της πλατφόρμας Telegram που έχουν σχέσεις με την εταιρεία μισθοφόρων ανέφεραν πως είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος πέταγε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, διενεργείται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.