Μενού
Τανκ του Ισραήλ
Επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα | AP Photos / Tsafrir Abayov
  • Α-
  • Α+

«Η Χαμάς αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες» δήλωσε νωρίτερα, σήμερα στο Reuters ο ανώτερος αξιωματούχος της ισλαμιστικής οργάννωσης, Σαμί Αμπού Ζούχρι, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στην Ουάσινγκτον να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ θα την τηρήσει.

«Η Χαμάς αποδέχεται το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την ανταλλαγή ομήρων με κρατούμενους που κρατούνται από το Ισραήλ» πρόσθεσε σχετικά ο Ζούχρι.

Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματική δοκιμασία για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της, εξαναγκάζοντας την κατοχή να τερματίσει αμέσως τον πόλεμο σε εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» κατέληξε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό οργανισμό.

Γάζα: Η στάση του Ισραήλ στον ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Reut Shapir Ben-Naftali, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα της θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Γάζα και δεν θα συμμετάσχει σε «ανούσιες» διαπραγματεύσεις με το κίνημα της Χαμάς.

Οι δηλώσεις της  Ισραηλινής εκπροσώπου ήρθαν μετά την ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την έγκριση ψηφίσματος που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, το οποίο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 14 ψήφων και η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία.

Το Ισραήλ δεν είναι επί του παρόντος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.