Μενού
Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Οι φήμες που θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα, σύζυγο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ως υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών που θα λάβει τη σκυτάλη από τον Τζο Μπάιντεν για τις φετινές Προεδρικές, δεν λένε να σιγάσουν.

Πρόσφατα, αρθρογράφος της New York Post που είχε πρώτη ρίξει τη «βόμβα», μας θύμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, καθώς η χαμηλή δημοτικότητα του νυν προέδρου στην ουσία έχει στρώσει το κόκκινο χαλί για την πανηγυρική επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Η διαρροή

Σύμφωνα με προγενέστερο άρθρο του 2022, αν και πηγές της Ουάσινγκτον διέψευδαν ακόμα και την πιθανότητα υποψηφιότητας της Μισέλ, διέρρευσε μία δημοσκόπηση που η ίδια μοιράστηκε, σε άκρα μυστικότητα, με υψηλόβαθμα στελέχη των δημοκρατικών, θέλοντας να μάθει τι γνώμη θα είχαν αν αποφάσιζε να μπει στην κούρσα.

Όπως αναφέρεται, και η πρώην Πρώτη Κυρία έχει πάρει χαμπάρι ότι τα γόνατα του «Sleepy Joe» δεν θα αντέξουν μέχρι τη γραμμή τερματισμού, και πολλοί θεωρούν ότι θα αποτελούσε εύλογη εναλλακτική της τελευταίας στιγμής για να πάρει λίγο τον αέρα του Τραμπ.

Φέρει στους ώμους της τη διακυβέρνηση Ομπάμα, που παρά τα εγκλήματά της, ακόμα χαίρει της συμπάθειας πολλών νεοφιλελεύθερων στις ΗΠΑ. Δεύτερον, ένα «switcheroo» με τη Καμάλα Χάρις σε ανάλογη αξίωση θα ήταν καταστροφικό, αφού η τελευταία έχει ανεπανόρθωτα συνδεθεί με τις αποτυχίες της θητείας Μπάιντεν.

Η Μισέλ πληροί αυτή την προϋπόθεση, ενός προσώπου αρκετά γνώριμου, αλλά όχι τόσο «χωμένου» στον βούρκο των τελευταίων ετών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.