Μενού
Το υλικό της κάμερας
Το υλικό της κάμερας | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα αγόρι από τις ΗΠΑ έβαλε «τα γυαλιά» στους ενήλικες, για τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεφύγει από ύποπτη γυναίκα που τον ακολουθούσε, οδηγώντας στη σύλληψή της.

Ο πανέξυπνος μικρός κατάφερε να μπει σε κατάστημα, ζητώντας από την υπάλληλο να προσποιηθεί τη μητέρα του, αποτρέποντας την ύποπτη, ενώ οι κάμερες του μαγαζιού βοήθησαν τις αρχές να την εντοπίσουν.

Πώς ξέφυγε

Ο Σάμι Γκριν ήταν τότε μαθητής της 4ης δημοτικού στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και, μερικούς μήνες πριν, όπως κάθε μέρα, επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο. Κάποια στιγμή, κατάλαβε πως τον ακολουθούσε μία άγνωστη γυναίκα, αλλά αντί να πανικοβληθεί, σκάρωσε ένα δημιουργικό σχέδιο.

Όπως πληροφορεί το Υourtango, η ύποπτη προσπάθησε να δελεάσει τον μικρό να μπει μαζί της ένα κατάστημα, ισχυριζόμενη πως είναι γνωστή του. Σύμφωνα με τοπικό μέσο, η γυναίκα «άρχισε να περπατάει δίπλα του και τον ρώταγε πού είναι οι δικοί του».

«Είπε ότι με ήξερε και πως αν πήγαινα μαζί της θα μου έπαιρνε ό,τι ήθελα», δήλωσε ο Σάμι. Οι κάμερες ασφαλείας σε κοντινό κατάστημα κατέγραψαν πως κατάφερε να ξεφύγει.

Το αγόρι μπήκε στο κατάστημα Dani Bee Funky, ζητώντας βοήθεια. Αμέσως πήγε στην ταμία και της ζήτησε να προσποιηθεί πως είναι η μητέρα του, ενώ η ύποπτη τον περίμενε έξω από την είσοδο.

Είπε επίσης στην κοπέλα πως τον ακολουθούσε μία ξένη από τη στιγμή που έφυγε από το σχολείο, ψιθυρίζοντας «Κάνε πως είσαι η μαμά μου. Αυτή η κυρία με ακολουθεί».

Η 19χρονη υπάλληλος, Χάνα Ντάνιελς, ψύχραιμα κλείδωσε την είσοδο του καταστήματος, αναγκάζοντας την άγνωστη να φύγει. «Μόλις μου το ζήτησε του είπα "εντάξει, πήγαινε στο πίσω δωμάτιο", αλλά δεν ήθελε να φύγει από δίπλα μου».

Τελικά η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εισήχθη σε ψυχιατρική δομή. Σύμφωνα με τον Σαμ Γκριν, πατέρα του μικρού, αυτό που του έσωσε τη ζωή ήταν η συμβουλή που του είχε δώσει, να μην εμπιστεύεται ποτέ αγνώστους, και να ζητά πάντα βοήθεια από κάποιον ενήλικα.

Ο Σαμ Γκριν δήλωσε ανακουφισμένος για το πώς χειρίστηκε ο γιος του την κατάσταση: «Βλέποντας το βίντεο, με έπιασαν τα κλάματα. Είμαι πολύ περήφανος για το γιο μου, για αυτό που έκανε».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.