Μενού
Ποδήλατο
Ποδήλατο | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν ποδηλάτες σε αγροτικές περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας και τους έσπρωχναν σε χαντάκια «για πλάκα», κάθισαν στο εδώλιο σε δικαστήριο στην Τουλούζη κατηγορούμενοι για οργανωμένη βία.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 22 ετών, συνελήφθησαν πέρυσι αφότου ποδηλάτες κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα σε ήσυχους επαρχιακούς δρόμους.

«Ήταν Απρίλιος. (...) Είχα βγει με το ποδήλατό μου το απόγευμα. Όταν έφτασα σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο (...) ένιωσα ότι ένα αυτοκίνητο με ακολουθούσε αθόρυβα. Οδηγούσε πολύ αργά πίσω μου, ενώ θα μπορούσε εύκολα να με προσπεράσει. Μετά από λίγα λεπτά έφτασε δίπλα μου. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου με έσπρωξε ξαφνικά κάτω», περιέγραψε ένα από τα θύματα, μιλώντας στην εφημερίδα La Dépêche.

Ένας άλλος άνδρας περιέγραψε ότι έκανε ποδηλατάδα το Σαββατοκύριακο με δύο φίλους του, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του και ο συνοδηγός άπλωσε το χέρι του και να τον έσπρωξε σε χαντάκι.

Τουλάχιστον 12 ποδηλάτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, μερικοί από τους οποίους υπέστησαν σοβαρά κατάγματα. 

«Έκανα άκρη για να το αφήσω να περάσει, επιβράδυνε δίπλα μου. Ένιωσα ένα βίαιο χτύπημα στο αριστερό μου αυτί» είπε άλλος καταγγέλλων, προσθέτοντας ότι τον χαστούκισε ή τον γρονθοκόπησε το άτομο στο αυτοκίνητο.

Σε άλλη περίπτωση, οι δράστες φαίνεται ότι έσπρωξαν άτομο από τα πόδια και όταν δεν έπεσε «ο συνοδηγός (σ.σ. του οχήματος) άπλωσε το χέρι του και με έσπρωξε βίαια στο έδαφος». 

Ο Brice Zanin, δικηγόρος αρκετών από τους ποδηλάτες, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter πως «το μόνο κίνητρο ήταν η ηλιθιότητα, διότι μόλις τα θύματα σπρώχτηκαν από τα ποδήλατά τους, οι άνδρες έφυγαν γελώντας με το αυτοκίνητό τους. Ήταν ηλιθιότητα και η επιθυμία να διασκεδάσουν εις βάρος των άλλων».

Σε περίπτωση που καταδικάσουν, οι δύο άνδρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.