Μενού
laax
Το πλοίο Laax που χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα | langlois-grain.com
  • Α-
  • Α+

Φορτηγό πλοίο ελληνικής διαχείρισης με σημαία Μάρσαλ στο οποίο δεν επιβαίνει ελληνικό πλήρωμα χτυπήθηκε τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα αφού δέχθηκε πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για το LAAX bulc carrier που συνεχίζει το ταξίδι του για το επόμενο λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με το Associated Press, καμία οργάνωση δεν ανέλαβε έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι υποψίες στρέφονται στους Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει σειρά αντίστοιχων επιθέσεων με στόχο πλοία με αφορμή τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες λεπτομέρειες ήταν άμεσα διαθέσιμες σχετικά με την επίθεση, η οποία αναφέρθηκε από το κέντρο θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου. Συνέβη στα ανοικτά της πόλης - λιμάνι Χοντέιντα στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στο στενό Bab el-Mandeb που τη συνδέει με τον Κόλπο του Άντεν.

Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey δήλωσε ότι το πλοίο ανέφερε μέσω ασυρμάτου ότι «υπέστη ζημιά στο αμπάρι του φορτίου και έπαιρνε νερό». Είπε ότι είχε γίνει στόχος πυραυλικής επίθεσης. Το LAAX διαχειρίζεται η Grehel Ship Management με έδρα τον Πειραιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.