Μενού
vretania astinomia
Αστυνομία στη Μεγάλη Βρετανία | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η αποκάλυψη της ταυτότητας κατασκόπου από τη Βουλγαρία, η οποία εργαζόταν για λογαριασμό της Ρωσίας, έγινε γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Βάνια Γκαμπέροβα, είναι μία εκ των πέντε ατόμων βουλγαρικής καταγωγής που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και πλαστοπροσωπία από τις βρετανικές αρχές. Η νεαρή γυναίκα ήταν μία άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο της ομορφιάς.

Όπως πληροφορεί το BBC, οι πέντε κατηγορούμενοι είναι πιθανώς μέλη ενός ευρύτερου Ρωσικού κατασκοπικού δικτύου που δρα σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ο βαθμός στον οποίο η νεαρή γυναίκα είχε καταφέρει να ενσωματωθεί στη βρετανική κοινωνία. Η Γκαμπέροβα δεν περνούσε απλά ως πολίτης, αλλά είχε δική της επιχείρηση και ήταν βραβευμένη αισθητικός ομορφιάς. Περιοδικό ομορφιάς έχει αφιερώσει μέχρι και εξώφυλλό του στη νεαρή επιχειρηματία ως «ανερχόμενη» του χώρου.

Η Γκαμπέροβα ζούσε για πολύ καιρό μία ήρεμη ζωή στο Λονδίνο μαζί με τον σύντροφό της. Γείτονές της, την περιγράφουν ως «άτομο χαμηλών τόνων, διακριτική και καθ'όλα συνηθισμένη».

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι τέσσερις

Οι συγκατηγορούμενοι της Βάνια Γκαμπέροβα είναι επίσης βουλγαρικής καταγωγής. Μεταξύ τους, ο άντρας ονόματι Ορλίν Ρούσεφ, 45 ετών, είναι φερόμενος ως αρχηγός πίσω από την επιχείρηση.  

Δύο ακόμα, ο Μπιζέρ Τζαμπάζωφ, 41 ετών και η Κατρίν Ιβάνοβα, 31 ετών ζούσαν ως πραγματικό ζευγάρι στο προάστιο Χάρροου του Λονδίνου για τουλάχιστον μία δεκαετία, ενώ ο 31χρονος Ιβάν Στογιανώφ συμπληρώνει την πεντάδα των κατηγορούμενων.

Οι κατηγορίες για κατασκοπεία, πλαστοπροσωπία και συνωμοσία προέκυψαν μετά από έρευνα κλιμάκιου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως κατάσκοποι της Ρωσίας θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ την Τρίτη, 26/9.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.