Μενού
vretania astinomia
Αστυνομία στη Μεγάλη Βρετανία | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ένα δίχρονο παιδί στη Βρετανία πέθανε από την πείνα δίπλα στον νεκρό πατέρα του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μην ξέροντας τι να κάνει αφού ο άντρας υπέστη καρδιακή προσβολή.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, o μικρός Bronson Battersby βρέθηκε κουλουριασμένος με τις πιτζάμες του δίπλα στον πατέρα του, Kenneth, ο οποίος πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο αφότου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός.

Τους αγνόησε η αστυνομία

Μία κοινωνική λειτουργός είχε βρεθεί το σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire στις 2 Ιανουαρίου, για μία επίσκεψη ρουτίνας, αλλά δεν έλαβε απάντηση και επικοινώνησε με την αστυνομία. 

Επισκέφτηκε ξανά στις 4 Ιανουαρίου αλλά και πάλι δεν πήρε απάντηση, οπότε η επαγγελματίας επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία την ίδια ημέρα. Δυστυχώς, οι σοροί πατέρα και γιου, που θεωρούνταν άτομα αυξημένης ευαλωτότητας από την Πρόνοια, δεν βρέθηκαν παρά μόνο στις 9 Ιανουαρίου, όταν η ίδια η κοινωνική λειτουργός χρησιμοποίησε το αντικλείδι της για να μπει στο σπίτι.

Η μητέρα του μικρού παιδιού, Sarah Piesse, είδε για τελευταία φορά τον γιο της πριν από τα Χριστούγεννα, μετά από καυγά με τον πρώην της. «Αν οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους, ο Bronson θα ήταν ακόμα ζωντανός. Αλλά δεν έκαναν τίποτα» δήλωσε στο Μέσο.

Συνέχισε λέγοντας: «Είχα τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Bronson πέθανε από την πείνα γιατί πέθανε ο πατέρας του. Θεωρούν ότι ο Kenneth πέθανε όχι νωρίτερα από τις 29 Δεκεμβρίου».

Η Heather Sandy, διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας, δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό περιστατικό και υποστηρίζουμε την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διεξάγουμε επανεξέταση της υπόθεσης μαζί με συνεργαζόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες και αναμένουμε επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών του ιατροδικαστή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.