Μενού
Όμηροι Ισραήλ
Επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα | Twitter - @Israel
  • Α-
  • Α+

Μετά τη διάσωση τεσσάρων ομήρων της Χαμάς, οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου μετά τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα βίντεο από επιχείρηση στη Γάζα.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας (10/6), σύμφωνα με τη New York Post, αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yamam του Ισραήλ επιχείρησαν στη Γάζα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τρεις ομήρους από ένα κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς.

Τα συγκλονιστικά πλάνα που καταγράφηκαν από κάμερες στις στολές των Ισραηλινών κομάντο το περασμένο Σάββατο τους δείχνουν αρχικά να περνούν ανάμεσα από δέντρα καθώς πλησιάζουν σε ένα από τα κτίρια όπου κρατούνταν οι όμηροι της Χαμάς Almog Meir Jan, 21 ετών, Andri Kozlov, 27 ετών, και Shlomi Ziv, 41 ετών.

Στο σχετικό βίντεο ακούγονται οι μάχες μεταξύ της αντιτρομοκρατικής ομάδας του Ισραήλ και μελών της Χαμάς, με τους πρώτους να ανατινάζουν μία πόρτα, προτού μπουν στο κτίριο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ακούγονται κραυγές και κρότοι, με το Ισραήλ να σημειώνει πως το κτίριο ανήκε στον δημοσιογράφο Abdallah Aljamal, στη Γάζα, ο οποίος κρατούσε τους τρεις ομήρους μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Αφού μπαίνουν στο σπίτι, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τους ομήρους να κάθονται τρομοκρατημένοι στο πάτωμα ενός δωμάτιου, ενώ συνεχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί από το εξωτερικό του σπιτιού. Καθώς οι όμηροι Jan και Kozlov λένε τα ονόματά τους και μιλούν στους κομάντο, μια νέα έκρηξη ακούγεται κοντά στον τοίχο, αιφνιδιάζοντάς τους ξανά.

Οι αστυνομικοί φαίνονται έπειτα τα κατευθύνουν τους άνδρες μακριά από τον τοίχο, με έναν από αυτούς να προσπαθεί να καθησυχάσει τον Kozlov και να τον διαβεβαιώσει ότι θα γυρίσουν πίσω σώοι στο Ισραήλ. Τα επόμενα πλάνα στο βίντεο δείχνουν τους αστυνομικούς να βγάζουν βιαστικά τους ομήρους έξω από το κτίριο, ενώ ακούγονται δυνατοί, ασταμάτητοι πυροβολισμοί.

Όλοι οι όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους μέσα σε νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.