Μενού
Η αποκλεισμένη συνοικία όπου «έπεσαν» οι πυροβολισμοί
Η αποκλεισμένη συνοικία όπου «έπεσαν» οι πυροβολισμοί | Youtube
  • Α-
  • Α+

Τραυματισμοί πολιτών αλλά και τρεις θάνατοι από πυροβολισμούς συντάραξαν χθες (30/5) τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όταν ο φερόμενος δράστης άνοιξε πυρ κατά ρυπάς, σκοτώνοντας και έναν αστυνομικό

Σύμφωνα με το Reuters, τρεις ακόμα, μεταξύ των οποίων ένας ακόμη αξιωματικός και ένας πυροσβέστης, τραυματίστηκαν επίσης, σύμφωνα με τις αρχές. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα τέσσερις θανάτους, πληροφορία που διαψεύστηκε.

Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση, δήλωσαν οι αρχές.

Νεκρός αστυνομικός και δράστης

Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης ανέφερε νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αστυνομικοί «ανταποκρίνονταν σε ένα ενεργό περιστατικό» στο οποίο έξι άτομα, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί, «αναφέρθηκαν ως τραυματίες».

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι πυροβολισμοί φέρεται να ξεκίνησαν μέσα σε ένα διαμέρισμα της συνοικίας Whittier

«Η κατάσταση συνεχίζει να είναι ρευστή», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή της συνοικίας νότια του κέντρου της Μινεάπολης, της πολυπληθέστερης πόλης και πρωτεύουσας της πολιτείας της Μινεσότα.

Η γειτονιά φιλοξενεί το Ινστιτούτο Τέχνης της Μινεάπολης και το Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδίου της πόλης. Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μετέφερε ότι ο ύποπτος δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών, και ένας δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Minneapolis Star-Tribune ανέφερε ότι ένας 28χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η άνευ προηγουμένου αιματοχυσία σηματοδοτεί τον πρώτο θάνατο αστυνομικού στη Μινεάπολη εδώ και μία 20ετία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.