Μενού
elikoptero-syntribi-iran
Το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου | IRNA
  • Α-
  • Α+

Μέσα ενημέρωσης στο Ιράν μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και άλλοι αξιωματούχοι είναι νεκροί μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν, χθες.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Μοχσέν Μανσούρι, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι στη συντριβή του ελικοπτέρου με ανάρτησή του στο X.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο με τους ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους συνετρίβη σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Δημειώνεται πάντως ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τις Αρχές της χώρας.

Τα πρακτορείο ειδήσεων MEHR και IRNA μετέδωσαν ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες». Την ίδια πληροφορία έδωσε Ιρανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το MEHR αναφέρει επίσης ότι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου έφτασαν στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου. Στην περιοχή επιχειρούν 73 ομάδες διάσωσης εξοπλισμένες με προηγμένο και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται από χθες το βράδυ παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Δευτέρας τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα τύπου Akıncı εντόπισε πηγή θερμότητας για την οποία υπήρξαν υποψίες πως ήταν τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί και οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις ιρανικές αρχές, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.