Στο μέρος που άνοιξε το εμβληματικό Κόπα Καμπάνα στη Νέα Υόρκη υπάρχει πλέον ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης. Ο Νίκος Τσούλος, ιδιοκτήτης πλέον της ομώνυμης αλυσίδας μιλάει για το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση.
«Ξεκίνησα 15 - 16 χρονών και δούλευα σε εστιατόρια» λέει ο κ. Τσούλος, με καταγωγή από τη Ναύπακτο. «Δούλεψα για αρκετά χρόνια και πήγα στον πατέρα μου και τού είπα ότι θέλω να ανοίξω δικό μου εστιατόριο» λέει ακόμα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στους Δρόμους των Ελλήνων».
Ο Νίκος Τσούλος ανοίγει στο Upper Side μια ψαροταβέρνα, την «Τράτα» και το 2000 αρχίζει να γράφει την ιστορία της «Αύρας» στους «48 Δρόμους».
Ο ίδιος αναφέρει: «Πέρναγα απ' έξω, βλέπω αυτό το μαγαζί, παίρνω τηλέφωνο τα παιδιά και λέω: "κοίταξε να δεις, νομίζω είναι η ώρα να πάρουμε την Αύρα να τη φέρουμε εδώ". Πέρα δώθε, πέρα δώθε παίρνουμε το μαγαζί, το φτιάχνουμε, το ανοίγουμε και δούλεψε παραπάνω απ' ότι περιμέναμε».
Το «Avra Madison» συγκεντρώνει μάλιστα πολύ συχνά λόγω τοποθεσίας και ευρυχωρίας τις επίσημες εκδηλώσεις της ομογένειας. «Πριν τον κορονοϊό κάναμε 600-700 κουβέρ μια τυπική βραδιά, ενώ το μεσημέρι 300. Την ημέρα κάναμε 1.000 περίπου κουβέρ εξηγεί ο Νίκος Τσούλος, ιδιοκτήτης πλέον της αλυσίδας «Avra».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.