Μενού
koronoios - kina
Κορονοϊός στην Κίνα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Βαρύ φορτίο αίματος» φέρεται πως πληρώνει, σύμφωνα με το BBC, η Κίνα η οποία πλήττεται τις τελευταίες εβδομάδες από τον κορονοϊό παρά την αυστηρή πολιτική «zero-COVID» που εφαρμόζει η κινεζική κυβέρνηση από τις αρχές Δεκεμβρίου, όποτε και έκανε την επανεμφάνισή του υποπαραλλαγή του ιού. Παρά την έντονη φημολογία για τον αριθμό των νεκρών, όπου και έχουν ανακοινωθεί 22 από τον Δεκέμβριο, έντονη ανησυχία στους πολίτες της χώρα έχει προκαλέσει, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο θάνατος αρκετών γνωστών προσωπικοτήτων στη χώρα.

Τελευταίος θάνατος celebrity που καταγράφηκε, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν σχετίζεται με τον κορονοϊό, ήταν της Τσου Λανλάν, μίας γυναίκας 40 ετών που ήταν γνωστή στη μουσική σκηνή της Κίνας, καθώς εργαζόταν ως «υψίφωνος» ή αλλιώς ως σοπράνο στην όπερα. Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι είναι θλιμμένη για την ξαφνική απώλεια της νεότατης σοπράνο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατό της. Η Κίνα έχει σταματήσει να κάνει γνωστά τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους από κορονοϊό από τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι πολίτες μετά και τον θάνατο της Λανλάν ανησυχούν ότι οι αριθμοί είναι αρκετά μεγαλύτεροι σε σχέση με αυτούς που παρουσιάζουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι υπόλοιποι celebrities που πέθαναν

Σύμφωνα με τον ειδικευμένο ειδησεογραφικό ιστότοπο Operawire, η Τσου Λανλάν ήταν μια σοπράνο που εργαζόταν στην Όπερα του Πεκίνου, ενώ φέρεται να συμμετείχε επίσης σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, έντονο προβληματισμό στους χρήστες του διαδικτύου προκάλεσε και ο θάνατος - ην Πρωτοχρονιά - Γκονγκ Τζιντάνγκ. Ο Γκονγκ, 83 ετών, ήταν γνωστός σε πολλά νοικοκυριά της Κίνας από τη συμμετοχή του στη μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά της χώρας, την In-Laws, Out-laws. Ο ηθοποιός «έπαιξε» τον ρόλο του πατέρα Kang, ρόλος που είχε γοητεύσει αρκετούς θαυμαστές για περισσότερες από δύο δεκαετίες, καθώς η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2000.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν ποτέ ξεκάθαρα, αλλά πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το συνέδεσαν με τους πρόσφατους θανάτους άλλων ηλικιωμένων. Ο γνωστός σεναριογράφος Ni Zhen ήταν, επίσης μεταξύ, ένας από τους πρόσφατους θανάτους δημοφιλών προσωπικοτήτων χωρίς να γίνει γνωστή η τελική αιτία θανάτου. Ο 84χρονος ήταν διάσημος για τη δουλειά του στην ταινία "Σηκώστε το κόκκινο φανάρι" του 1991, η οποία θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες κινεζικές ταινίες, σύμφωνα με κριτικούς κινηματογράφους. Εν τω μεταξύ, ο Hu Fuming, πρώην δημοσιογράφος και συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου Nanjing, πέθανε και αυτός στις 2 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα, στη χώρα έχουν καταγραφεί μεταξύ 21 και 26 Δεκεμβρίου οι θάνατοι 16 επιστημόνων από τα κορυφαία ακαδημαϊκά κέντρα της χώρας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του BBC, κανένας από τους παραπάνω θανάτους δεν έχει συνδεθεί με τον νέο κορονοϊό, που πλήττει τους τελευταίους μήνες την Κίνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.