Στο άκουσμα της είδησης ότι η Λιζ Τρας δεν άντεξε την πίεση και παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία μετά από 44 ημέρες, έκανε τον Μπόρις Τζόνσον να... αλλάξει τα πλάνα του. Κι από εκεί που ήταν τουρίστας στην Καραϊβική, μετατράπηκε σε λίγες ώρες ως το φαβορί για να γίνει ξανά πρωθυπουργός της Βρετανίας, την στιγμή που οι Εργατικοί, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου (Σκωτία, Ουαλία) ζητάνε απεγνωσμένα εκλογές. Επέστρεψε με εισιτήριο οικονομικής θέσης και τα συναισθήματα στην άφιξή του ήταν ανάμεικτα. Άλλοι ζητούσαν μια selfie μαζί του και άλλοι τον γιούχαραν. Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οι Συντηρητικοί πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό.
Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι ορκίζεται πρωθυπουργός - Ποιοι υπουργοποιούνται
Δημοσιογράφος του Sky News ανήρτησε στο Τwitter φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού στο αεροσκάφος σημειώνοντας ότι ανέβηκε πρώτος και έγινε δεκτός με ανάμεικτα συναισθήματα από τους συνεπιβάτες του με κάποιους να τον γιουχάρουν και άλλους, σύμφωνα με το BBC, να προσπαθούν να βγάλουν selfies μαζί του, αλλά να εμποδίζονται από τους σωματοφύλακές του.
Ο Τζόνσον είναι ένας από τους τρεις βασικούς διεκδικητές στην κούρσα διαδοχής και κερδίζει έδαφος μολονότι οι επικριτές προειδοποιούν ότι μια επιστροφή του στο Νο 10 απειλεί να βυθίσει σε νέο χάος τους Τόρις καθώς εκκρεμεί η κοινοβουλευτική έρευνα εις βάρος του για το σκάνδαλο των κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ. Την ίδια ώρα ο αντίπαλός του, Ρίσι Σούνακ,. έχει το προβάδισμα έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη των 100 βουλευτών που χρειαζόταν για να θέσει υποψηφιότητα.
Πένι Μόρντοντ: To αουτσάιντερ για την πρωθυπουργία της Βρετανίας που μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά
To φανατικό κοινό της Πένι Μόρντοντ την θέλει πρωθυπουργό. Θα είναι ένα μεγάλο άλμα για την κόρη ενός πρώην αλεξιπτωτιστή των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία πήρε το όνομά της από το καταδρομικό HMS Penelope του Βασιλικού Ναυτικού. Υπηρέτησε μάλιστα και η ίδια τις τάξεις του. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να πάει για ένα χρόνο στη Ρουμανία, όπου δούλεψε σε ορφανοτροφείο στον απόηχο της πτώσης του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ. Έγινε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου και έπειτα επικεφαλής της νεολαίας των Τόρις, επί πρωθυπουργίας του Τζον Μέιτζορ. Σήμερα είναι η μοναδική γυναίκα μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι έφεδρος του Πολεμικού Ναυτικού. Παιδί μιας μέσης οικογένειας, χρειάστηκε να δουλέψει ως φοιτήτρια για τα βγάλει πέρα. Κάποια πρωινά σε εργοστάσια και τα βράδια ως βοηθός μάγου.
Οι υποστηρικτές της Πένι Μόρντοντ υποστηρίζουν ότι είναι αυτή που σήμερα μπορεί να ενώσει υπό την ηγεσία της το διχασμένο Συντηρητικό Κόμμα. Όμως οι σκληροπυρηνικοί υπέρμαχοι του Brexit δεν της έχει συγχωρήσει το γεγονός ότι παρέμεινε μέχρι τέλους στο υπουργικό συμβούλιο της Μέι. Οι επικριτές του Τζόνσον επίσης δεν της συγχωρούν ότι σήμερα παραμένει υπουργός. Πολλοί δεν ξεχνούν ότι η Πένι έχει καταφύγει στο παρελθόν σε ψέματα για να στηρίζει τις πολιτικές της θέσεις της.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.