Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες προειδοποιήσεις - αυτή τη φορά προς τις γειτονικές στην Ουκρανία χώρες - έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον πόλεμο να μαίνεται. «Δεν έχουμε κακές προθέσεις εναντίον των γειτόνων μας», υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, οκτώ ημέρες μετά την εισβολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνησή του δεν βλέπει «οι γείτονές της να χρειάζεται να λάβουν περαιτέρω μέτρα που θα επιδεινώσουν τις σχέσεις μας».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε: «Και θα τους πρότεινα επίσης να μην κλιμακώνουν την κατάσταση, να μην θέτουν περιορισμούς. Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και θα συνεχίσουμε να τις εκπληρώνουμε», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του που μετέδωσε η τηλεόραση. «Δεν βλέπουμε καμία ανάγκη εδώ για να επιδεινωθούν οι σχέσεις μας. Και όλες οι ενέργειές μας, αν προκύψουν, προκύπτουν πάντα αποκλειστικά ως απάντηση σε κάποιες εχθρικές ενέργειες, ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικό τανκ σημαδεύει το ελληνικό κομβόι έξω από τη Μαριούπολη

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν πώς να εξομαλύνουν τις σχέσεις, να συνεργάζονται κανονικά και να αναπτύσσουν κανονικά τις σχέσεις», πρόσθεσε μιλώντας σε κυβερνητική συνεδρίαση. Ο ίδιος εμφανίστηκε στην τηλεόραση από την οικία του έξω από τη Μόσχα, σε μία τελετή έπαρσης σημαίας για ένα πορθμείο στη βόρεια Ρωσία.

Ανάπτυξη 400 στρατιωτών στη Σλοβακία

Νωρίτερα, η Τσεχία ανακοίνωσε την ανάπτυξη 400 στρατιωτών στη γειτονική Σλοβακία στο πλαίσιο των νατοϊκών σχεδιασμών για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Γιάνα Τσερνοσόβα. Το ΝΑΤΟ επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της συμμαχίας στις χώρες που βρίσκονται στα ανατολικά της Ευρώπης μετά την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, η οποία συνορεύει με τη Σλοβακία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία.

Ο νέος στρατιωτικός σχηματισμός θα οργανωθεί με στρατιώτες από τις παραπάνω χώρες, όπως και από τη Βουλγαρία. Το ΝΑΤΟ πρέπει να προσαρμόσει τη στρατιωτική του στάση στην ανατολική του πτέρυγα στη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μπογκντάν Αουρέσκου, χωρίς να διευκρινίσει αν επιθυμεί τη μόνιμη παρουσία νατοϊκών στρατευμάτων στην περιοχή αυτή. «Πρέπει να προσαρμόσουμε τη στάση μας στην πραγματικότητα, η οποία είναι ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία, οπότε πρέπει να τα ξανασκεφτούμε όλα», δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.