Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά και την αύξηση της έντασης με την Ουκρανία. Με την κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία να επιδεινώνεται διαρκώς, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και των αυτοανακηρυχθείσων δημοκρατιών στο Ντονμπάς.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την αρχή, η Ρωσία έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των αναδυόμενων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα, με ειρηνικό τρόπο» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Sputnik. Μάλιστα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας στο Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών του Κιέβου και των ανθρώπων που ζουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ξεκίνησε ουσιαστικά από τότε που σχηματίστηκαν αυτές οι δημοκρατίες. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρατήρησε επίσης ότι ένα πιθανό μορατόριουμ για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ήταν μια παραχώρηση, αλλά μάλλον μέρος του σχεδίου της Δύσης να προετοιμάσει το Κίεβο για την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία.
Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Σκοτώθηκαν πέντε Ουκρανοί στρατιώτες - Fake news απαντά το Κίεβο
Ο Πούτιν σημείωσε ότι το Κίεβο προχώρησε σε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς και τώρα αυτό ξανασυμβαίνει για τρίτη φορά. Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν προγραμματίζεται για τις 24 Φεβρουαρίου στην Γενεύη.
«Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συνεδρίαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πούτιν προκάλεσε την πτώση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου της Μόσχας κατά 12%.
Αυτό που επίσης προβλημάτισε ήταν η τοποθέτηση του Ρώσου Προέδρου, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας του είπε ότι εξετάζει σοβαρά το αίτημα του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ να αναγνωριστούν από την Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μεντβέντεφ μάλιστα είπε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται αυτά τα εδάφη.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.