Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπαίνοντας σιγά σιγά στην άνοιξη, έχουμε ανάγκη από συνταγές που θα δώσουν μια δροσερή πινελιά στο τραπέζι μας. Κι επειδή η όρεξη για γλυκό υπάρχει ανεξαρτήτως εποχής, έχουμε για εσάς τρεις κολασμένες συνταγές για λαχταριστά γλυκά ψυγείου που φτιάχνονται εύκολα και τρώγονται ακόμα πιο εύκολα.

 

Τιραμισού σε ποτήρι

Υλικά (για 4 μερίδες)

120 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

8 μπισκότα σαβαγιάρ

1 κ.σ. σκόνη εσπρέσο (ή στιγμιαίο καφέ)

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

 1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. Καλούα (ή άλλο λικέρ καφέ)

σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτυπάμε το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.

Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα στο μασκαρπόνε, λίγη-λίγη και διπλώνουμε μέχρι να αναμειχθεί καλά.

Για το σιρόπι καφέ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την σκόνη εσπρέσο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση: Με ένα κουτάλι, βάζουμε λίγη από την κρέμα στο κάτω μέρος ενός ποτηριού.

Βουτάμε ελαφρά ένα μπισκότο στον καφέ. Το σπάμε σε 2-3 κομμάτια και τα βάζουμε στο ποτήρι με την κρέμα. Συμπληρώνουμε με περισσότερη κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα κρέμας και μπισκότων βουτηγμένων στον καφέ (περίπου 2 στρώματα στο κάθε ποτήρι). Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο κακάο.

Βάζουμε τα τιραμισού στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

 

Cheesecake Nutella

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

75 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

350 γρ. Νutella σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και 1 κ.σ. από τη Νutella. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα ψιλοκομμένα φουντούκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκ. και πιέζουμε στη βάση, είτε με τα χέρια μας είτε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω της. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φουντούκια και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.

 

Μωσαϊκό σοκολάτας με πορτοκάλι

Υλικά (για 1 κορμό)

1 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι μπερ, σπασμένα σε κομμάτια

300 γρ. σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι, σπασμένη σε κομμάτια

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. καρύδια (ή φουντούκια), ψιλοκομμένα

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά (όχι να βράσει) σε μια μικρή κατσαρόλα.

Παράλληλα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια, το απλώνουμε κατά μήκος σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε κορμό.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει.

Διαβάστε ακόμα

Το πιο εύκολο γλυκό της καραντίνας: Μους σοκολάτας με 2 υλικά

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ που κυκλοφορεί στο ίντερνετ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.