Σε ένα τηγάνι, με πανεύκολα υλικά θα φτιάξετε το πιο τέλειο γρήγορο γεύμα ή αλλιώς θα δημιουργήσετε Shakshuka. Τηγανητά αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Μία ανατολίτικη συνταγή που μας ταιριάζει απόλυτα, αν μάλιστα προσθέσετε και μία ελληνική πινελιά με λίγη τριμμένη φέτα.
Υλικά
- 5 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 800 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 αυγά
- μισή κούπα φέτα τριμμένη στο χέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι 9ανάλογα τα γούστα μας) και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε 6 λακκούβες στη σάλτσα και ρίχνουμε στην καθεμία από ένα αυγό, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος.
- Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύουμε τα αυγά για 8-10 λεπτά, καλυμμένα με καπάκι (είναι απαραίτητο για να παραμείνουν τα αυγά ζουμερά).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τριμμένη φέτα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.