Η καλύτερη χειμωνιάτικη συνταγή είναι εδώ. Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο! Τέλειο, ζεστό και χορταστικό. Μην σας φοβίζει, δεν έχει μεγάλη δυσκολία και επίσης δεν χρειάζονται και πολλά υλικά! Καλή επιτυχία...
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 120 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι
- 1,5 λίτρο. νερό
- 2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
- 50 γρ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. κορν φλάουερ (διαλυμένο σε 50 γρ. νερό)\
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, τα ασπράδια, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο
- Πλάστε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός κρόκου, αλευρώστε
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, σιγοβράζοντας για 25-30 λεπτά
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους και προσθέστε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
- Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
- Προσθέστε το το διαλυμένο κορν φλάουερ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.