Μενού
  • Α-
  • Α+

Πίτσα χωρίς φούρνο; Κι όμως γίνεται και βγαίνει πεντανόστιμη, όπως άλλωστε κάθε σπιτική πίτσα. Φροντίστε μόνο να χρησιμοποιήσετε καλά υλικά, δηλαδή μια νόστιμη σάλτσα, φρέσκα λαχανικά και πρώτης ποιότητας τυριά και αλλαντικά, που θα απογειώσουν τη γεύση της. Πίτσα στο τηγάνι, λοιπόν. Μια διαφορετική και εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Υλικά

(για 2 πίτσες διαμέτρου 25 εκ.)

450 γρ. ζύμη για πίτσα, σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα (δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ζύμη πίτσας)

1- 2 κ.γ. ελαιόλαδο

½ - 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα

1 -2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί

1 - 2 φλιτζάνια υλικά της αρεσκείας σας (πιπεριές, κρεμμύδι, μπέικον, μανιτάρια κ.λπ.)

Εκτέλεση

Απλώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη, έτσι ώστε να είναι ελαφρώς μικρότερα από το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα χρειαστούμε ένα μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. με καπάκι.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 ή 2 κ.γ. ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το ένα ζυμάρι στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να δούμε να σχηματίζονται μεγάλες φυσαλίδες στην επιφάνεια και καφέ κηλίδες στην κάτω πλευρά (περίπου 1 λεπτό). Μπορούμε εάν θέλουμε να ξεφουσκώσουμε προσεκτικά τις φυσαλίδες με την άκρη μιας σπάτουλας.

Αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι με μια σπάτουλα και απλώνουμε αμέσως κουταλιές σάλτσας, τριμμένο τυρί και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας.

Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Αυτό βοηθάει στο να λιώσει το τυρί και να μην καεί η πίτσα από κάτω.

Ψήνουμε την πίτσα για άλλα 4 με 5 λεπτά. Μετά από 4 λεπτά, ρίχνουμε μια ματιά για να δούμε αν το τυρί έχει λιώσει. Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο εάν χρειάζεται. Ρυθμίζουμε την ένταση της φωτιάς όπως χρειάζεται έτσι ώστε το κάτω μέρος να ροδίσει αλλά να μην καεί. Η πίτσα μας είναι έτοιμη μόλις λιώσει το τυρί σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Μεταφέρουμε την πίτσα σε μια σανίδα κοπής με τη σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε. Εν τω μεταξύ, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη πίτσα.

Αν θέλουμε την πίτσα πιο τραγανή, μπορούμε να την τελειώσουμε στο γκριλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.