Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι γεγονός ότι μια ζεστή πίτσα, είτε πρόκειται για σπιτική πίτσα που μόλις ξεφουρνίστηκε είτε για πίτσα που παραγγείλαμε απ' έξω, μπορεί να μας στείλει στα ουράνια. Όμως πολλές φορές μένουν κάποια κομμάτια που θέλουμε να ξαναζεστάνουμε και να απολαύσουμε την επόμενη μέρα- και δυστυχώς δεν τρώγονται!

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Insider.com, δύο είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ζεστάνουμε τη χθεσινή πίτσα και να την κάνουμε και πάλι λαχταριστή.

Στο φούρνο

Ο φούρνος λειτουργεί καλύτερα γιατί επιτρέπει στην πίτσα να ζεσταθεί σταδιακά. «Επειδή ένας φούρνος στο σπίτι θερμαίνεται από κάτω και από πάνω, ζεσταίνει αργά και σταθερά την πίτσα από μέσα προς τα έξω», εξηγεί στο Insider.com ο Gabe Barker, σεφ και ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Pizzeria Mercato, στο Carrboro της Βόρειας Καρολίνας, η οποία φτιάχνει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. «Εάν η ζύμη της πίτσας έχει αλεύρι για ψωμί, συνήθως γίνεται σκληρή όταν κρυώσει, αλλά ο φούρνος βοηθάει να μαλακώσει το άμυλο και αυτό διατηρεί την ποιότητα και τον χαρακτήρα της πίτσας», προσθέτει ο ίδιος.

Image removed.

Πώς ζεσταίνουμε σωστά την πίτσα στο φούρνο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260 βαθμούς ή στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε μέσα ένα ταψί όσο ζεσταίνεται.
  • Μόλις ο φούρνος ζεσταθεί, τοποθετούμε την πίτσα στο ταψί και ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει τραγανή και το τυρί να λιώσει.
  • Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη γεύση στα κομμάτια που ξαναζεστάναμε, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βασιλικό, μπούκοβο και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αμέσως μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο.

Image removed.

Στο τηγάνι

Το αντικολλητικό τηγάνι είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για τον φούρνο. Το κρατάμε σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε την πίτσα μέχρι οι άκρες της ζύμης να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1/2 κ.γ νερό και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει ξανά το τυρί. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό βοηθώντας να λιώσει το τυρί και να κάνει την πίτσας μας ξανά σαν φρέσκια.

Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων

Η ζύμη της πίτσας δεν τα πάει καλά με το φούρνο μικροκυμάτων. Αν τον χρησιμοποιήσουμε για την ξαναζεστάνουμε, το πιο πιθανό είναι ότι η ζύμη θα γίνει σαν λάστιχο! Ωστόσο, αν δεν υπάρχει φούρνος ή τηγάνι και ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η μόνη λύση, τότε την ζεσταίνουμε για λίγο χρόνο, περίπου 20 δευτερόλεπτα με διαλείμματα.

Image removed.

Extra tip: Μην κρατάτε την πίτσα στο ψυγείο για περισσότερο από 48 ώρες.

Διαβάστε ακόμα

Πώς θα φτιάξετε φοβερή σπιτική πίτσα

5 πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με ζύμη πίτσας, εκτός από πίτσα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...