Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξετε μια απλή και πεντανόστιμη μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας. Με μια καλή μπριζόλα για ψήσιμο στο τηγάνι (με κόκκαλο ή χωρίς κόκκαλο, σπαλομπριζόλα, κόντρα φιλέτο) και τρία απλά υλικά, μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα ένα χορταστικό πιάτο ιδανικό για τα βράδια της εβδομάδας.

 

Υλικά

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κοπανισμένες

1 κ.γ. αλάτι

3/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση από χυτοσίδηρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το αφήνουμε να ζεσταθεί τόσο, όσο να αρχίσει να καπνίζει λίγο. Η δυνατή φωτιά είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας ωραίας κρούστας στη μπριζόλα.

Στεγνώνουμε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και χρησιμοποιώντας μια μεταλλική λαβίδα πιέζουμε τις μπριζόλες προς τα κάτω έτσι ώστε ολόκληρη η κάτω πλευρά τους να έρχεται σε άμεση επαφή με το τηγάνι.

Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από κάτω (περίπου 3 λεπτά). Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι.

Γυρίζουμε ελαφρά το τηγάνι ώστε το βούτυρο να μαζευτεί στη μία πλευρά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τις μπριζόλες με το λιωμένο βούτυρο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες στο βαθμό που τις θέλουμε.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε πιάτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τις κόψουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τα πιο συχνά λάθη στο ψήσιμο μιας μπριζόλας

Η συνταγή για μακαρονάδα με φέτα που έχει γίνει viral

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.