Υπάρχει τελικά καλύτερο φαγητό από το σάντουιτς; Δύο φέτες ψωμί που κρύβουν μέσα άπειρους συνδυασμούς υλικών, ανάλογα με την εποχή, την όρεξη και τις προτιμήσεις. Το σάντουιτς μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό, μεσημεριανό, σνακ ή βραδινό και ίσως τελικά δεν του δίνουμε την προσοχή που του αξίζει.
Οι Αμερικάνοι, από την άλλη, αν και δεν είναι οι δημιουργοί του σάντουιτς, είναι εκείνοι που το καθιέρωσαν στη συνείδηση όλων μας και αποφάσισαν ότι θα το τρώνε και με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Για την ιστορία πάντως, οφείλουμε αυτό το αριστούργημα στον Άγγλο πολιτικό John Montagu, γνωστός και ως Λόρδος Σάντουιτς, ο οποίος, το 1762, πείνασε και έβαλε μερικές φέτες κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού.

Επιστρέφουμε στο 2023 και στο τι συνιστά το ιδανικό σάντουιτς. Σε έρευνα που έγινε σε 2,000 Αμερικανούς, η ετυμηγορία είχε ως εξής. Ντομάτα, τσένταρ και γαλοπούλα. Απλά και κατανοητά. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα 2/3 των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να ζουν τρώγοντας σάντουιτς για μία εβδομάδα (κι εγώ μαζί σας).
Αν δούμε πιο αναλυτικά τα αγαπημένα υλικά σε σάντουιτς, το top5 σε τυριά είναι: τσένταρ, ελβετικό τυρί, αμερικάνικο, pepper jack και προοβολόνε, σε λαχανικά: ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, μαρούλι και πίκλες ενώ σε σος, έχουμε: κέτσαπ, μπάρμπεκιου, μαγιονέζα, μουστάρδα με μέλι και μουστάρδα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.