Τι καλύτερο από ένα πρωινό σάντουιτς που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες, θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα σας κρατήσει για ώρες χορτάτους; Δεν μιλάμε βέβαια για ένα απλό σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν, αλλά για κάτι πιο λαχταριστό. Σας έχουμε τη συνταγή για το τέλειο πρωινό σάντουιτς με μπέικον, αυγό και τυρί- ή αλλιώς το κλασικό breakfast sandwich που λατρεύουν στη Νέα Υόρκη. Μην το σκέφτεστε. Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε το!
Σάντουιτς με μπέικον, αυγό και τυρί
Υλικά (για 1 σάντουιτς)
1 ψωμάκι bagel
3 κ.σ. βούτυρο
2 φέτες μπέικον, ψημένες
2 αυγά
2 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το bagel στη μέση και απλώνουμε βούτυρο στις δύο πλευρές του. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουταλιά βούτυρο και, μόλις λιώσει, σπάμε και τα δύο αυγά μέσα στο τηγάνι. Μόλις δούμε ότι τα ασπράδια αρχίζουν να πήζουν, τρυπάμε τους κρόκους και τους απλώνουμε απαλά πάνω στα ασπράδια. Αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε το τυρί και το μπέικον πάνω από το ένα αυγό και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, βάζουμε το άλλο αυγό πάνω από το μπέικον. Τα αφήνουμε στο τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μόλις λιώσει το τυρί, μεταφέρουμε τα αυγά με το τυρί και το μπέικον μέσα στο ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.