Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια λαχταριστή, αχνιστή κοτόσουπα είναι ίσως ό,τι καλύτερο για τα γερά κρύα του χειμώνα. Ένα φαγητό-βάλσαμο που σου ζεσταίνει την ψυχή.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την κλασική συνταγή κοτόσουπας αυγολέμονο και ψάχνετε μια εύκολη και διαφορετική ιδέα για μια νόστιμη σούπα που μπορείτε να απολαύσετε ένα βράδυ μέσα στη βδομάδα, σας παραθέτουμε παρακάτω μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του ιστοτόπου Inspired Taste. Η συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιεί πλατιά noodles αυγού, άλλα εσείς μπορείτε να τη δοκιμάσετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Μην παραλείψετε τα μυρωδικά - είναι απαραίτητα για τη γεύση της!

Κοτόσουπα με noodles

Υλικά (για 6 μερίδες)

500 γρ. μπούτια κοτόπουλου (4 ή 5), χωρίς την πέτσα και το κόκαλο

2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 κ.σ. σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. ξερό θυμάρι

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (κατά προτίμηση σπιτικό)

140 γρ. noodles αυγού (ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας)

1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (5-6 λεπτά).

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, έτσι ώστε ο ζωμός να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε τη σούπα, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας μερικές φορές, για περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο ζωμό ή νερό.

Μόλις τα μπούτια κοτόπουλου είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε τα noodles ή τα ζυμαρικά στη σούπα και μαγειρεύουμε γα 6 έως 10 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών που χρησιμοποιούμε.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε λωρίδες ή σε κύβους.

Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στη σούπα, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε ξανά το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε ακόμα

Ποια είναι τα μυστικά της πιο νόστιμης σπιτικής σούπας;

Πώς θα φτιάξετε την πιο «μεθυστική» σούπα με βότκα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.