Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ιερές ώρες του καναπέ θέλουν κρασί, καλή ταινία ή σειρά και ένα νόστιμο ντιπ για να βουτάμε τα πατάκια, τα κριτσίνια ή τα λαχανικά μας. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα συνοδευτικά, βάλτε το μπλέντερ στην πρίζα και ετοιμάστε πεντανόστιμα σπιτικά ντιπ ακολουθώντας τις παρακάτω συνταγές.

Ντιπ πικάντικης σάλτσας

Υλικά

6 ντομάτες τσαμπί

1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά χαλαπένιο

χυμό από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και την καυτερή πιπεριά. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε όλα τα ψημένα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και το χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να κρυώσει.

Γουακαμόλε

Υλικά

2 μικρά ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη

¼ φλιτζανιού κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λάιμ

1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το μισό κόλιαντρο και το αλάτι στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή (εναλλακτικά, μπορούμε να τα δουλέψουμε σε γουδί).

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τη βάζουμε στο μπολ με την αλοιφή. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο κόλιαντρο. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο, αφήνοντας όμως και μερικά χοντρά κομματάκια.

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και περισσότερο αλάτι ή τσίλι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Ντιπ τυριού τσένταρ

Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. βούτυρο

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

180 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσουν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το γάλα. Όταν πήξει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφού λιώσει το τυρί, προσθέτουμε το αλάτι και το τσίλι.

Χούμους

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι (250 γρ.) ρεβίθια μαγειρεμένα

60 ml φρέσκο χυμό λεμονιού (1 μεγάλο λεμόνι)

1/4 φλιτζανιού ταχίνι (καλά ανακατεμένο)

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο

2-3 κ.σ. νερό

αλάτι

πάπρικα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μία μία τις κουταλιές νερό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.