Σύμφωνα με επιστήμονες αν συνεχίσουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα, οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν σε 250 εκατομμύρια χρόνια από τώρα. Η μελέτη του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, μέσω προσομοιώσεων σε υπολογιστή αποκάλυψε αυτή την πιθανότητα που θα μπορούσε να εξαφανίσει όλα τα θηλαστικά από τον πλανήτη.
Αυτό θα συμβεί καθώς οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 40 με 70 βαθμούς Κελσίου, που κανένα θηλαστικό δεν θα άντεχε.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλείται από την καύση ορυκτών καυσίμων, καθώς και άλλων ανθρωπογενών πηγών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εξαφάνιση μας ακόμα πιο γρήγορα.
Αν αυτή η πρόβλεψη βγει αληθινή, θα είναι η πρώτη μαζική εξαφάνιση μετά τους δεινοσαύρους, πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο επικεφαλής της νέας μελέτης Aelxander Farnsworth είπε ότι «η προοπτική στο μακρινό μέλλον φαίνεται πολύ ζοφερή. Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσε να είναι σε διπλάσια επίπεδα. Οι άνθρωποι και πολλά άλλα είδη δεν θα αντέξουν στην προσπάθεια να δροσίσουν το σώμα τους μέσω του ιδρώτα».
Επίσης, οι επιστήμες πιστεύουν ότι η Γη θα έπαιρνε μια μορφή ντόνατ και στη μέση θα έχει μια εσωτερική θάλασσα, από ό,τι θα έχει απομείνει από τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ ο Ειρηνικός Ωκεανός θα καταλαμβάνει και το περισσότερο κομμάτι του Πλανήτη.
Το Pangea Ultima είναι μόνο μια πιθανή προβολή του πώς θα μπορούσε να μοιάζει η υπερήπειρος της Γης μόλις ενωθούν οι τεκτονικές πλάκες. Αυτό σημαίνει ότι οι Ήπειροι της Γης θα ενωθούν και θα προκαλέσουν ξηρασία, υπερβολική ζέστη και μεγάλα σημεία ακατοίκητης μάζας.
Η αύξηση των θερμοκρασιών
Οι τεκτονικές διεργασίες στον φλοιό της Γης που θα κάνουν τις Ηπείρους να ενωθούν θα προκαλέσουν και περισσότερες ηφαιστειακές εκρήξεις που θα παράγουν μεγάλες εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πολύ περισσότερο η ατμόσφαιρα της Γης.
«Η νεοεμφανιζόμενη υπερήπειρος θα δημιουργούσε αποτελεσματικά μια τριπλή σύγχυση, που θα περιλαμβάνει το φαινόμενο της ηπείρου, τον θερμότερο ήλιο και περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, με αυξανόμενη θερμότητα για μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ως επί το πλείστον ένα εχθρικό περιβάλλον χωρίς τροφή και πηγές νερού για τα θηλαστικά. Εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου, και ακόμη μεγαλύτερες καθημερινές ακραίες τιμές, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας, θα σφράγιζαν τελικά τη μοίρα μας» είπε ο Farnsworth.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.