Μενού
echo.jpg
Ο βελγικός ποιμενικός Echo. | Action24/Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο αστυνομικός και χειριστής, όπως χαρακτηρίζεται, του Echo, του σκύλου που έλυσε το μυστήριο με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι θα βρεθούν μαζί στην Ηλεία για να συνδράμουν στις έρευνες εντοπισμού του 45χρονου άνδρα που αναζητείται, από την ημέρα που το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο ίδιος και ο βελγικός ποιμενικός της ομάδας Anubis K9P, μετά τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη Κούτσικου, καλούνται να εξιχνιάσουν τρεις νέες σκοτεινές υποθέσεις.

«Χθες αναλάβαμε τρεις καινούργιες υποθέσεις. Τα ξημερώματα θα αναχωρήσουμε για την Ηλεία και το Πλουτοχώριο όπου αγνοείται ένας συμπολίτης μας που έπεσε με όχημα σε ένα ρέμα. Αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Στην συνέχεια έχουμε μία υπόθεση στην Πρέβεζα και μία στην Αθήνα», αποκάλυψε ο χειριστής του Echo στο thebest.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 15 Ιανουαρίου οι έρευνες για εντοπισμό του άνδρα, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία. Μαζί του ήταν η σύντροφός του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στο ίδιο Μέσο, για την υπόθεση στο Μεσολόγγι «η έρευνα με τον σκύλο κράτησε συνολικά έξι ώρες και 42 λεπτά. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν η διαδικασία ανάλυσης των πληροφοριών».

Ο χειριστής αποκάλυψε επίσης στο thebest.gr ότι «με τον Echo είμαστε μαζί τρεισήμισι χρόνια».

«Του έδωσα το όνομα που είχα δώσει και σε έναν σκύλο που ήμασταν παλιότερα μαζί και ήθελα να το συνεχίσω. Ο σκύλος δουλεύει για τον χειριστή του και για κανέναν άλλον. Το να έχει ένας σκύλος δύο ή τρεις χειριστές δεν είναι σοβαρό», επεσήμανε.

Ο σκύλος που έλυσε το μυστήριο

Ο Echo, ο μοναδικός σκύλος ανιχνευτής DNA στην Ελλάδα της Ομάδας Anubis K9P ήταν αυτός που εντόπισε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, μέσα σε βαλτώδη περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, «ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ».

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει: «Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.

Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.

Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Μπάμπη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.