Τρεις ελληνικούς καφέδες ανέδειξε το Taste Atlas μεταξύ των 10 καλύτερων στον κόσμο, με έναν από αυτούς να κερδίζει μάλιστα την τρίτη θέση. Αναμενόμενα, το γαστρονομικό site μας προτίμησε κυρίως για τα...δροσιστικά μας αναψυκτικά.
Στη λίστα του site, μας ξεπέρασαν, όλως περιέργως, όχι η Ιταλία, αλλά η Κούβα και η Ινδία. Ο καφές μας που κατέκτησε την 3η θέση ήταν επάξια ο αγαπημένος του Έλληνα και φίλος του σκληρά εργαζόμενου, ο Freddo Espresso, ενώ Freddo Cappuccino και Φραπές βρέθηκαν στην 4η και 8η θέση αντίστοιχα.
Για τη σταθερή αξία του Freddo το σάιτ σημείωσε: «Είναι ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο. Σε αντίθεση με παρόμοια ροφήματα που αποτελούνται απλώς από καφέ με λίγα παγάκια, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι παγωμένος και κρεμώδης».
Οι ελληνικοί καφέδες στο τοπ 10
Για τον Freddo Cappuccino, το Taste Atlas έγραψε: «Ξεκινά όπως ένα Freddo Espresso, και στη συνέχεια συμπληρώνεται με καλά χτυπημένο κρύο αφρόγαλα. Το απολαμβάνουμε κυρίως ως δροσιστικό καλοκαιρινό αναψυκτικό».
Και φυσικά ο αυθεντικός ελληνικός «χτυπητός», ο φραπές, τιμήθηκε με την 8η θέση. Μπορεί να φτιάχνεται με ταπεινό στιγμιαίο Νες, αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο θέλει...τέχνη. Σωστές αναλογίες νερού, καφέ και ζάχαρης για επιτευχθεί μία βελούδινη υφή κατά το χτύπημα.
Μπορεί ο Nescafe να χάνει σε γεύση, αλλά το υπομονετικό, αργό χτύπημα αυξάνει, μέσω της τριβής, τη θερμοκρασία του, αναδεικνύοντας τις υποψίες καβουρδίσματος που είχαν καλυφθεί από την επεξεργασία του.
Για αυτό ο πιο γευστικός φραπέ δεν γίνεται με ηλεκτρικό μίξερ, αλλά με το κουτάλι.
Οι κορυφαίοι καφέδες
Οι υπόλοιποι καφέδες που προτίμησε το site κέρδισαν τις παρακάτω θέσεις:
- 1. Κουβανέζικος εσπρέσο
- 2. Φίλτρου νότιας Ινδίας
- 5. Ιταλικός καπουτσίνο
- 6. Τουρκικός χόβολης (εδώ βγάζουμε τα Rafale)
- 7. Ιταλικός ριστρέτο
- 9. Γερμανικός άισκαφε (παγωμένος καφές)
- 10. Βιετναμέζικος freddo
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.