Μενού
Απανθρακωμένη σορός ηλικιωμένου βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στα Άνω Λιόσια
Απανθρακωμένη σορός ηλικιωμένου βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στα Άνω Λιόσια | (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι κάτοικοι στα Άνω Λιόσια τις εξελίξεις της σοκαριστικής υπόθεσης με τον ηλικιωμένο που βρέθηκε απανθρακωμένος στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Αγαμέμνονος. 

Η Αστυνομία προσήγαγε τον 59χρονο γιο του άνδρα, ο οποίος έμενε μαζί του στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός εδώ και εβδομάδες. Ο γιος του φέρεται να ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι τον έκαψε γιατί δεν είχε χρήματα να τον κηδέψει.

Στη γειτονιά αναφέρουν ότι ο 59χρονος φρόντιζε μόνος του τον πατέρα του, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν συχνοί καυγάδες μεταξύ τους, όπως μετέδωσε το Mega.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 59χρονος είχε τεμαχίσει τη σορό. Η Αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι από γείτονες, καθώς είχε αρχίσει να αναδύεται η δυσοσμία. Την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού.

Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η Πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε, εκείνος την είχε σβήσει και οι πυροσβέστες δεν προέβησαν σε έλεγχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μυστήριο περιπλέκεται, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την αστυνομία, μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του 82χρονου βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη και συγκεκριμένα κεφάλι και πόδια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο για παράβαση του νόμου περί όπλων και για μη αναγγελία θανάτου. Ο ίδιος οδηγήθηκε σήμερα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου βρέθηκε η σορός, παρουσία εισαγγελέα.

Άνω Λιόσια: Μεταθανάτια τραύματα βλέπει ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου έλαβε χώρα την περίοδο του Πάσχα, ενώ και οι γείτονες ισχυρίζονται πως περίπου τότε είναι και η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό. 

Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά πως τα τραύματα στην απανθρακωμένη σορό του ηλικιωμένου είναι μεταθανάτια. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια θανάτου του ηλικιωμένου θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά»

Στην ανατριχιαστική ομολογία του, ο 59χρονος γιος του ηλικιωμένου, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ότι δεν άντεχε άλλο την μυρωδιά που αναδυόταν από την σορό του πατέρα του και "αναγκάστηκε" να την πυρπολήσει.

Ο γιος φέρεται, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, να έχει αρνηθεί ότι τεμάχισε την σορό του πατέρα του, η οποία εμφανίζει σημάδια αποκοπής του κεφαλιού και των ποδιών, υποστηρίζοντας ότι όπως μετέφερε την σορό με το στρώμα, μέλη αποκολλούνταν και έφευγαν από τον κορμό του σώματος.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο 82χρονος να πέθανε από φυσικά αίτια και μετά ο γιός να έβαλε φωτιά. Επίσης θα ερευνηθεί αν είχε προηγηθεί εγκληματική ενέργεια.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.

Νόμιζαν πως ήταν νεκρό ζώο

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και οι γείτονες νόμιζαν πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Όταν ένας εξ αυτών μπήκε σε αυτό για να απομακρύνει το ζώο, είδε το στρώμα στην αυλή. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την Αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.