Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές βορειοδυτικά της Αθήνας όπου η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια έχει «περικυκλώσει» όλο το κομμάτι νοτιοδυτικά του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Η φωτιά ήδη έχει φτάσει μια ανάσα από τη Μάνδρα, απειλεί το εργοστάσιο της Τιτάν και την ίδια ώρα οι άνεμοι «σπρώχνουν» τη φωτιά προς τη Μαγούλα που ουσιαστικά είναι και το τελευταίο φυσικό εμπόδιο πριν την Πάρνηθα!

Βόρεια της Μάνδρας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο είναι τεράστιο. Η φωτιά, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος που βρίσκεται επί τόπου, πετάγεται από κορυφή σε κορυφή και κάνει παρανάλωμα του πυρός εκατοντάδες στρέμματα δάσους καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιχειρήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε χαράδρες και βουνοκορφές. Αυτό που κάνουν οι πυροσβέστες είναι να έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη γραμμή άμυνας στο εργοστάσιο Τιτάν όπου έχουν παραταχθεί υδροφόρες, πυροσβεστικά και ισχυρές δυνάμεις για να ανακόψουν εκεί την πορεία της μεγάλης φωτιάς.

Την τελευταία ώρα υπάρχει και ένα ακόμα μέτωπο που έχει «ξεπηδήσει» προς την επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, όμως, εκεί πηγαίνει προς τα καμμένα του 2016 και έτσι υπάρχει μια ελπίδα πως ακόμα και αν δε σβήσει, τουλάχιστον θα ανακοπεί η ορμή της και έτσι πυροσβέστες και εθελοντές μπορεί να την προλάβουν.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.