Μενού
Μέτρα σε σχολεία για τον κορονοϊό
Επαναλειτουργία των λυκείων με μέτρα για τον κορονοϊό | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μετά τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνου, φτάνουν κι αυτές που μας γεμίζουν με μελαγχολία! 

Τα λαμπάκια σβήνουν, τα δέντρα ξεστολίζονται, οι πιατέλες με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα άδειασαν, τα τριήμερα ολοκληρώνονται, τα δώρα σταματούν να αλλάζουν χέρια και... κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Το πρώτο σχολικό κουδούνι του νέου ημερολογιακού έτους είναι κάτι σαν... σύνθημα «τα κεφάλια μέσα». Όλες τις προηγούμενες ημέρες όλοι το έριξαν έξω. 

Ανάλογα τα οικονομικά του καθενός, ανάλογα την άδεια που είχε, τις ευκαιρίες. Όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά αν όχι όλοι οι περισσότεροι είχαν την ευκαιρία να... νιώσουν λίγο από το παραμύθι των ημερών. Πάντα η επιστροφή στην κανονικότητα θυμίζει... ανώμαλη προσγείωση. 

Όλο το περασμένο διάστημα, που η επικαιρότητα έκανε την δουλειά της, το ιατρικό δελτίο είχε την τιμητική του. Ιώσεις, γρίπη, έξαρση του covid, κοκτέιλ ασθενειών, μάσκες. «Τι είχες Γιάννη, τι' χα πάντα» για να είμαστε κι εντός κλίματος. Το άνοιγμα των σχολείων είναι αυτό που τρομάζει. 

Μάθαμε καλά από την εποχή της πανδημίας, πως το άνοιγμα των σχολείων κρύβει κινδύνους. Τα παιδιά είναι πάντα ευάλωτα και να ασθενήσουν, αλλά και να μεταφέρουν στο σπίτι κάθε είδους ασθένεια. Παιδιά που όλο αυτό το διάστημα κυκλοφόρησαν, ταξίδεψαν, βρέθηκαν σε διάφορους χώρους με πολύ κόσμο. 

Οι ειδικοί φοβούνται και χτυπούν το καμπανάκι για την πρώτη εβδομάδα στις αίθουσες. Συνιστούν προσοχή σε γονείς και δασκάλους. Ηδη στα mail των γονιών έφτασαν συστάσεις για να τις μεταφέρουν στα παιδιά. Τα κλασσικά που όμως είναι πάντα και επίκαιρα. 

Χέρια, αντισηπτικά, πλύσιμο με σαπούνι, όχι πολλές επαφές, τακτικό αερισμό στις αίθουσες. 

ΟΚ ο τρόμος δεν υφίσταται όπως πριν από 2-3 χρόνια, αλλά δεν χρειάζεται να «τρέχουμε και στα λιβάδια αμέριμνοι». Λίγο προσοχή χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα. Να περάσουν 1-2 μήνες για να ηρεμήσουμε και πάλι όσο γίνεται...
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.