Μενού
loutsa
Πυροβολισμοί στη Λούτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη δολοφονία των έξι Τούρκων, η οποία σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Λούτσα καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα, η ΕΛΑΣ προχώρησε στις συλλήψεις δύο ατόμων ενώ αναζητείται τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο.

Οι συλληφθέντες είναι ο 32χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την δολοφονία των έξι, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για Μυτιλήνη και ένας 28χρονος, επίσης Τούρκς, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (03/10) στον Άγιο Δημήτριο.

Τι τους πρόδωσε

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε και κατά τη μετάβαση στο σημείο της δολοφονίας

Ο δεύτερος Τούρκος που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Άγιο Δημήτριο, επίσης έφερε ρούχα και παπούτσια που φορούσε κατά τη μετάβαση στο σημείο της δολοφονίας. 

«Κοινό χαρακτηριστικό για τον εντοπισμό τους ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια τα οποία αφορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας» τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

 

Τι βρέθηκε πάνω τους

Κατά τον έλεγχο που έγινε στον 32χρονο βρέθηκαν σε αποσκευή του 4 φυσίγγια και 2 πλαστά δελτία ταυτότητας, ενώ από τη έρευνα προέκυψε ότι έφερε ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη δολοφονία των έξι.

Κατά τη σύλληψη του 28χρονου βρέθηκαν στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης καθώς και τα ρούχα που φορούσε κατά την μετάβαση του στο σημείο διάπραξης των ανθρωποκτονιών.

Οι κατηγορούμενοι, που στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί - κατά περίπτωση - για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, είχαν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, τα έξι θύματα δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές ενώ προέκυψε ότι σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε χώρες του εξωτερικού.

Το χρονικό

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Αρτέμιδας τα έξι θύματα δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες με αποτέλεσμα τα θανάσιμο τραυματισμό τους.

Τα 4 θύματα βρέθηκαν μέσα στο όχημα και τα άλλα 2 στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά τη φονική επίθεση χρησιμοποιήθηκαν 4 όπλα, πιθανότατα 9 χιλιοστών.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος - ο οποίος ανήκε επίσης στο περιβάλλον της οργάνωσης - είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και εκτέλεση της ανθρωποκτονίας αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού, μέσω της Ελλάδας, προμηθεύοντάς τους με πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και πλαστές κάρτες επιβίβασης, ενώ παράλληλα τους οδήγησε σε κατάλυμα στην Αρτέμιδα με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον τόπο όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία από τον 32χρονο, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι θύματα με την πρόφαση μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνελήφθη ένας ακόμα Τούρκος, για παράβαση του νόμου περί όπλων, που βοηθούσε τα έξι θύματα κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, και οποίος κατά την τέλεση των ανθρωποκτονιών βρισκόταν στο κατάλυμα των θυμάτων στη Λούτσα.

Όπως αναφέρει το Star, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει ότι και οι δύο συλληφθέντες ήταν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, στον τόπο του εγκλήματος.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.