Μενού
Symi Limeniko
Λιμενικό στη Σύμη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με όλα τα σενάρια ως προς την εξαφάνιση να είναι ανοικτά συνεχίστηκαν και χθες χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλει τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι στη Σύμη ενώ επέστρεφε στο σπίτι που έμενε με τη σύζυγο του.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τα ενδεχόμενα είτε να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας είτε να αυτοκτόνησε είτε ακόμα και να διέφυγε από το νησί για κάποιο λόγο με ιδιωτικό ταχύπλοο καθώς από την έρευνα που έχει κάνει το Λιμενικό διαπιστώθηκε πως δεν είχε εκδώσει εισιτήριο με πλοίο της ακτοπλοΐας.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε στεριά αλλά και θάλασσα από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ελικοπτέρου και drones ενώ συνέδραμαν και δύτες.

Ωστόσο νέα τροπή πήρε η υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από κάμερες ασφαλείας που έδειχναν τον παρουσιαστή στην περιοχή Πέδι κάτι που δείχνει πως είχε διασχίσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι που ξεκινά από την παραλία όπου βρίσκονταν νωρίτερα. Μάλιστα στις φωτογραφίες φαίνεται να κρατά μια ομπρέλα για να προφυλαχθεί από τον ήλιο.

Οι έρευνες αρχικά είχαν εστιαστεί στο συγκεκριμένο μονοπάτι ωστόσο πλέον επεκτείνονται σε μεγαλύτερη έκταση στο νησί. Πλέον οι έρευνες που συνεχίζονται και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας έχουν επικεντρωθεί στο βουνό καθώς υπάρχει ένα μονοπάτι από εκεί, το οποίο οδηγεί στην κατοικία όπου έμενε. Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η σύζυγός του, είναι πιθανό να ακολούθησε αυτό το μονοπάτι καθώς του άρεσε η διαδρομή.

Σημειώνεται πως υπήρξε μαρτυρία γυναίκας στο MEGA που επέμενε ότι τον είδε σώο και αβλαβή στη στάση των ΚΤΕΛ του χωριού. Η σύζυγος του παρουσιαστή τον αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα και την Πέμπτη το πρωί δήλωσε την εξαφάνιση του. Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον άνδρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, συνομίλησε μαζί του στη στάση του λεωφορείου ώστε να καταθέσει τη δική του μαρτυρία και τα όσα είπε με τον γνωστό παρουσιαστή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.