Μενού
dervenoxoria_ert
Μάχη με τα πύρινα μέτωπα | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η εικόνα στο τεράστιο πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια να μην έχει αλλάξει την τελευταία ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έκαναν τους πυροσβέστες να χαμογελάσουν.

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα (λίγο μετά τις 4) το πιο επικίνδυνο κομμάτι βρίσκεται κοντά στο χωριό Στεφάνι, στην επαρχιακή οδό Οινόης Μαγούλας. Εκεί έχουν ρίξει το βάρος τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις αφού αν περάσει η φωτιά τον συγκεκριμένο δρόμο τότε, ουσιαστικά, θα έχει μπει στη Μάνδρα και από θα είναι εύκολο να περάσει στη Μαγούλα και δε θα υπάρχει κάτι για να την εμποδίσει μέχρι την Πάρνηθα.

Το ευχάριστο, ωστόσο, είναι πως η γραμμή άμυνας που είχαν στήσει οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο εργοστάσιο της Τιτάν, λειτούργησε, το εργοστάσιο, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σώθηκε ενώ ταυτόχρονα αποσοβήθηκε και ο κίνδυνος να εξαπλωθεί από εκείνο το σημείο η φωτιά προς την Πάρνηθα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κίνδυνος για χωριά ή οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τονίζουν πως ο φόβος τους είναι να μην περάσει η φωτιά προς την Οινόη όπου υπάρχει παρθένο δάσος και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Εκεί δε θα είναι εύκολη η κατάσβεση ακόμα και να σηκωθούν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα το πρωί αφού δε θα μπορέσουν να επιχειρήσουν εύκολα εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Καλύβια

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα και στα Καλύβια. Υπάρχουν, βέβαια, πολλά «καντηλάκια» πάνω στο βουνό αλλά δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Οι άνεμοι, ωστόσο, παραμένουν ισχυροί και αυτός είναι ο μοναδικός φόβος που υπάρχει για την εξέλιξη του φαινομένου στα Καλύβια. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Κουβαρά έως τη Σαρωνίδα επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 68 οχήματα και βέβαια εθελοντές που δίνουν μάχη προκειμένου να μην υπάρξει νέα μεγάλη αναζωπύρωση στη διάρκεια της νύχτας.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.