Μενού
Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών
Αίθουσα του Εφετείου Αθηνών | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Σε κατάλληλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών και όχι στο Πρωτοδικείο θα διεξαχθεί η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, που έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, καθώς πρόκειται για μία δίκη με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, τους συνηγόρους τους, τους δικηγόρους προς υποστήριξη της κατηγορίας καθώς και δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

Προκειμένου, λοιπόν, η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα λόγω του ότι οι 26 κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες στη φυλακή και η όποια καθυστέρηση μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκισης τους αφού το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει την Άνοιξη, η δίκη θα γίνει σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Η πρώτη συνεδρίαση βέβαια του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη, όμως οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν σε αίθουσα του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, η οποία κρίθηκε κατάλληλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.