Μενού
sepolia-12xronh
Η γειτονιά στα Σεπόλια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό οδηγήθηκε στην πορνεία και έζησε τους βιασμούς, περιγράφει η 90σελιδη εισαγγελική πρόταση του Γιώργου Νούλη.

Σύμφωμα με το ereportaz.gr στο πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο, το οποίο προτείνει την παραπομπή σε δίκη και των 26 κατηγορουμένων, καταγράφεται με λεπτομερή τρόπο ο ρόλος του Ηλία Μίχου, στον οποίο, μεταξύ άλλων, αποδίδεται ο ρόλος του μαστροπού.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης όχι μόνο κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι, αλλά στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο ξεκίνησε να την εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας Blindchat.

Παράλληλα ο κ. Νούλης ζητεί να παραπεμφθεί και η μητέρα της 12χρονης για το αδίκημα της μαστροπείας, καθώς ναι μεν ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε την πλήρη έκταση της φρίκης και το γεγονός ότι βιαζόταν από τον Μίχο, αλλά όφειλε να υποπτευθεί ότι η ανήλικη είχε μπλέξει σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Κατά τον εισαγγελέα, η προφυλακισμένη μητέρα επέδειξε εγκληματική αμέλεια ενώ συνεχώς πίεζε την κόρη της να φέρει χρήματα στο σπίτι της προκειμένου να ικανοποιεί τις προσωπικές ανάγκες της.

Σημειώνεται πάντως ότι βάσει των διαλόγων που έχει αποκαλύψει η «Μ», η 12χρονη σε συνομιλίες της με τον «Μιχάλη», επίσης κατηγορούμενο, είχε ξεκαθαρίσει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για τον Γολγοθά τον οποίο ανέβαινε, καθώς φέρεται να της είχε πει ότι τα χρήματα τα οποία έφερνε στο σπίτι προέρχονταν από τις υπηρεσίες που προσέφερε σε μια γυναίκα.

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr μέρος της εισαγγελικής πρότασης αφιερώνεται και στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», τον πρώην ναυτικό ο οποίος ψάρεψε τη 12χρονη από το Διαδίκτυο. Κατά τον κ. Νούλη και παρά την κατάθεση της ανήλικης, ο «Μιχάλης» φέρεται να μη γνωριζόταν με τον Ηλία Μίχο. Ωστόσο και εκείνος την έφερε σε επαφή με άλλους ενηλίκους, οι οποίοι αγόρασαν γυμνές φωτογραφίες και την κακοποίησαν.

Η πρόταση για τον Μίχο

Μεταξύ άλλων o εισαγγελικός λειτουργός καταγράφει στην πρότασή του τον τρόπο με τον οποίο ο Μίχος «εισέβαλε» στη ζωή της 12χρονης. Όπως αναφέρει, εξαιτίας του χρέους που είχε η μητέρα της ανήλικης συμφωνήθηκε, τον Απρίλιο του 2022, να συμψηφίσουν την οφειλή με την παροδική απασχόληση της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης γυναίκας στο μαγαζί του.

«…Πλην όμως η σχετική εργασία ήταν πρόσκαιρη καθώς με τη μεσολάβηση του Μίχου η μητέρα βρήκε καθημερινή εργασία σε οπωροπωλείο της περιοχής. Κατά το διάστημα που εργαζόταν η τελευταία για τον Μίχο ενίοτε τη βοηθούσε στον καθαρισμό του χώρου η σχεδόν 12χρονη κόρη της.

Μάλιστα μετά την αποχώρηση της μητέρας της από την εν λόγω εργασία η μικρή συνέχισε να απασχολείται περιστασιακά στο κατάστημα του Μίχου είτε βοηθώντας τον σε ελαφρές εργασίες είτε καθαρίζοντας τον χώρο αντί συμβολικής αμοιβής προς τούτο…», αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός και συνεχίζει: «…Με την ‘‘ανθρώπινη’’ και προστατευτική αυτή συμπεριφορά του ο Μίχος [ο οποίος δώρισε στη μικρή και κινητό τηλέφωνο i-Phone] κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Πλην όμως δεν άργησαν να φανούν οι πραγματικές προθέσεις του Μίχου για τη 12χρονη. Μετά την πάροδο εβδομάδας περίπου [πάντα τον Απρίλιο του 2022] και ενόσω βρισκόταν στο κατάστημά του μόνος με το παιδί, που είχε μεταβεί εκεί για να καθαρίσει, το οδήγησε στην αποθήκη με την πρόφαση να "πάρουν κάποια χαρτιά: και να συμμαζέψουν". Εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά

Πλην όμως αυτός συνέχισε να τις τελεί κάμπτοντας τις αντιρρήσεις της με προφανή σκοπό τη γενετήσια διέγερσή του. Ατυχώς, στην επόμενη μετάβαση της μικρής στο κατάστημά του ο Μίχος δεν θα παραμείνει μόνον στο επίπεδο των ‘‘χειροποίητων’’ γενετήσιων πράξεων, αλλά τη φορά αυτή με τη χρήση απειλών ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, ότι θα διαδώσει στην περιοχή του Κολωνού προς διασυρμό της ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτήν όπλων [πιστολιού και μαχαιριών] που κατείχε κατάφερε να κάμψει και πάλι την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί την σε βάρος της τέλεση τη φορά αυτή κατά φύση συνουσίας.

Ο ίδιος εξέφρασε επιθυμία και για περαιτέρω περιπτύξεις [παρά φύση συνουσία και στοματικό έρωτα], τις οποίες όμως δεν πραγματοποίησε.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό θα επαναληφθεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές και ρόλους σχεδόν όποτε η ανήλικη επισκεπτόταν το επόμενο χρονικό διάστημα το κατάστημά του. Καθ’ ομολογίαν του δε [των συνευρέσεων, αρνούμενος τη βία] τουλάχιστον 3 με 4 φορές ακόμη έως τα μέσα Αυγούστου του 2022…

Περαιτέρω, ο ίδιος με τη χρήση αντίστοιχων απειλών άσκησης σε βάρος της βίας την ανάγκασε να του γνωστοποιήσει τον αριθμό κλήσης της σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου της, ακολούθως δε της έστελνε σε αυτό γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου είτε μέσω sms είτε μέσω των εφαρμογών Viber και WhatsApp απαιτώντας ανάλογες απαντήσεις σε πρόστυχο ύφος.

Στις συνομιλίες τους αυτές ο Μίχος πίεζε υπό τις ίδιες απειλές την ανήλικη να του στείλει μέσω των ανωτέρω εφαρμογών γυμνές φωτογραφίες της καθώς και βίντεο ερωτικού περιεχομένου στα οποία θα εμφανιζόταν ή ίδια σε αναπαραστάσεις πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».

Πως δρούσε ο Μιχάλης

Σε ό,τι αφορά τον αποκαλούμενο «Μιχάλη», 59χρονο πρώην ναυτικό ο οποίος επίσης κατηγορείται για το κακούργημα της μαστροπείας, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ήλθε σε επαφή με τη 12χρονη, ερήμην πιθανότατα του Μίχου, τον Απρίλιο του 2022 μέσω του Facebook. O «Μιχάλης» αντιληφθείς από την εμπειρία του την ευάλωτη θέση της ανήλικης συνέλαβε, επίσης, σχέδιο γενετήσιας εκμετάλλευσής της και από τον ίδιο προς άντληση οικονομικού του οφέλους.

Με τη λήψη δε του εν λόγω οπτικού υλικού σχημάτισε πλήρη εικόνα για την εμφάνιση και την ηλικία της, η οποία δεν τον απέτρεψε από τη συνέχιση του σχεδιασμού του. Σύμφωνα με τον οποίο -και εν γνώσει της παιδικής της ηλικίας- προωθούσε τον αριθμό κλήσης του κινητού τηλεφώνου της σε άλλα μέλη του forum, όπου και τον ανήρτησε, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής.

Ο δε συγκατηγορούμενος του Μ… από τη σχετική διαφήμιση στο συγκεκριμένο forum αλίευσε τη 12χρονη και απέκτησε πρόσβαση σε αυτήν, ως θα αναφερθεί παρακάτω. Μάλιστα ανέλαβε τη σχετική διαμεσολάβηση για το κλείσιμο των σχετικών ραντεβού και προέτρεπε στους ‘‘πελάτες’’ να συστήνονται στο θύμα ‘‘από τον Μιχάλη’’, με σκοπό να καρπωθεί ο ίδιος μέρος [πιθανότατα το μισό] της αμοιβής που θα εισέπραττε από αυτούς. Επιπρόσθετα, το θέρος του 2022 ο ίδιος ενδιαφέρθηκε να τελέσει γενετήσιες πράξεις με τη 12χρονη μικρή έναντι αμοιβής, μάλιστα δύο φορές συμφώνησαν να συναντηθούν προς τούτο στην περιοχή των Σεπολίων αντί ποσού 50€ κάθε φορά, πλην όμως αυτό τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε τη μία φορά λόγω αστυνομικής παρουσίας στο καθορισμένο σημείο συνάντησής τους και τη δεύτερη λόγω της μη προσέλευσης της ανήλικης σε αυτό.

Το δε οπτικό υλικό με τις γυμνές απεικονίσεις του σώματος της 12χρονης παθούσας, που απέκτησε κατά τα ανωτέρω, πέραν της προσωπικής του χρήσης, διένειμε μέσω Διαδικτύου σε γνωστούς τρίτους διά προσωπικών μηνυμάτων από την ιστοσελίδα bourdela.com, αλλά και με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης [Instagram, Facebook]. Μάλιστα, την 30.5.22 απέστειλε μέσω Facebook στη χρήστη αυτού με στοιχεία Μ.Σ. φωτογραφίες όπου απεικονιζόταν γυμνή η ανωτέρω ανήλικη.

Συνεπεία δε την εν λόγω παράλληλης με την αντίστοιχη του Μίχου εγκληματικής δράσης του, η -ανώριμη ηλικιακά και κοινωνικά- 12χρονη, που ήδη βίωνε καταστάσεις αδιανόητα τραυματικές για παιδί της ηλικίας της, βρέθηκε στο στόχαστρο και δεύτερου διαφθορέα, που ανέλαβε να διευκολύνει την επίδοσή της στην πορνεία πέραν του Μίχου που την είχε ήδη εξωθήσει σε αυτήν».

Η μητέρα

Σε ό,τι αφορά την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, η οποία μέσω της εφημερίδας «Μπαμ» είχε δηλώσει άγνοια για την πεντάμηνη σεξουαλική κακοποίησή της, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι η κατηγορουμένη όντως δεν γνώριζε για την κακοποίηση και την εκμετάλλευση της ανήλικης από τον Μίχο.

Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με την κρίση του κ. Νούλη, δεν επιδρά στη θεμελίωση της διάπραξης του κακουργήματος της μαστροπείας και από μέρους της, καθώς η κατηγορούμενη μητέρα πίεζε την ανήλικη να φέρνει χρήματα στο σπίτι. «…Με την εγκληματικά αδιάφορη στάση της [και παρά τις υποψίες που μετά βεβαιότητας της είχαν γεννηθεί και τις ενδείξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή της για πιθανή συμμετοχή του παιδιού σε ανήθικες δραστηριότητες απ’ όπου προέρχονταν τα μικροποσά που αυτό κόμιζε, πρωτίστως στην ίδια και στην οικογένειά της] επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, την οποία αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα.

Αγνοώντας όμως πλήρως και επακριβώς το είδος, το εύρος και τις συνθήκες των ακόλαστων ενασχολήσεων του παιδιού της, όπως επίσης και το πρόσωπο που το παρέσυρε στην πορνεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.