Μενού
seismos
Σεισμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Κρήτης η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στο νησί. Τελευταίος σεισμός σημειώθηκε στις 04:34 τα ξημερώματα της Τετάρτης (02/08) και ήταν μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ήταν 25 χλμ. νοτιο-νοτιοανατολικά της Ζάκρου και είχε εστιακό βάθος 10,2 χιλιομέτρων.

seismos kriti
Σεισμός στην Κρήτη | Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πιο ισχυρή δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 00:52. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ασθενής» και σημειώθηκε στις στον θαλάσσιο χώρο τριάντα χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της κοινότητας Ζάκρος της ανατολικής Κρήτης, ή 421 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.