Μενού
Σεισμός στην Εύβοια
Σοβάδες έχουν πέσει από τον σεισμό στην Εύβοια | evima.gr
  • Α-
  • Α+

Από «ανώνυμο ρήγμα» προήθλε, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (03/11) στην Εύβοια, ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους.

Ο σεισμός στην Εύβοια, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε μικρές ζημιές σε σπίτια, με αντικείμενα να πέφτουν μέσα στα σπίτια, αρκετούς σοβάδες να αποκολλούνται από τοίχους, ενώ την ίδια ώρα νέα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δόνησης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το evima.gr, στο βίντεο ντοκουμέντο από την Εύβοια, φαίνοναι σοβάδες να έχον πέσει από τον σεισμό σε σπίτι στο Προκόπι. Οι κάτοικοι μίλησαν για τις ώρες αγωνίας που βίωσαν.

«Στην αρχή νιώσαμε τη βιβλιοθήκη που είναι πλάι στις σκάλες να κουνιέται, ενώ στο δευτερόλεπτο έπεφταν τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Με το που το αντιληφθήκαμε, βγήκαμε απευθείας έξω» σημείωσε κάτοικος της περιοχής.

Σεισμός στην Εύβοια: Ζημιές μετά την ισχυρή δόνηση

Στη δημοσιότητα έρχονται οι πρώτες εικόνες από την Εύβοια, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ - σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα λόγω του σεισμού, ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, όπως είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε σπασμένα τζάμια και πτώσεις ειδών από τα ράφια των καταστημάτων. Μέχρι στιγμής, στις υποδομές δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη ενημέρωση».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «μικρή κατολίσθηση στον δρόμο από Πήλι προς Βλαχιά, προς την πλευρά της ακτής του Αιγαίου». Προς το σημείο κινούνται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.