Μενού
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη. Ο 18χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι φίλης του μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τους αστυνομικούς ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε η μαρτυρία άλλων φιλάθλων ότι ο νεαρός επιστρέφοντας στις κερκίδες ανέφερε ότι συμμετείχε στα επεισόδια και μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στους αστυνομικούς πέτυχε και ο ίδιος έναν.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του φέρεται να είπε: «Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδo». 

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού, κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες. 

Ανέλαβε τον 18χρονο ο Λύτρας

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που ανέλαβε την υπεράσπιση του δήλωσε χθες το βράδυ ότι είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον εντολέα του, τονίζοντας πως ο νεαρός είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός. Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως δεν ήταν μία η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δύο, με τον 18χρονο να ρίχνει τη μία, ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ποια ήταν εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό. Στην συνέχεια ο δικηγόρος ανέφερε – όσα μετέφερε το MEGA – σχετικά με το προφίλ του 18χρονου καθ’ όμολογίαν δράστη, ότι δηλαδή δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν είχε συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.

«Αυτό που μου μετέφερε εμένα είναι ότι προς το μέρος του αστυνομικού δεν έφυγε μία φωτοβολίδα, έφυγαν δύο φωτοβολίδες. Προφανώς ο 18χρονος έχει ρίξει τη μία. Δεν ξέρουμε αν είναι αυτή η φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε (τον αστυνομικό) ή όχι» σημείωσε ο κ. Λύτρας. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να βγουν έξω από το γήπεδο οι οπαδοί και να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ τους προμήθευσε και με τα «πολεμοφόδια». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο από όπου παρέλαβε τη φωτοβολίδα σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο ενώ ο «καθοδηγητής» φέρεται να απομακρύνθηκε αμέσως μετά τα επεισόδια και πριν ξεκινήσουν οι δεκάδες προσαγωγές από τους αστυνομικούς. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που επικαλέστηκε το Star, για μάνατζερ πολύ γνωστού τράπερ και άνθρωπο πολύ γνωστό στο οπαδικό κίνημα.Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν αρχίσει να σκιαγραφούν το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου και δεν αποκλείεται σύντομα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ στην ίδια υπόθεση αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις. 

Κινητοποίησεις από τους αστυνομικούς

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επεσήμανε ότι «η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες. Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.»

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 14.00 στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.