Μενού
renti-episodeia
Δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές έξω από το κλειστό στου Ρέντη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην υπόθεση και ζήτησε να τιμωρηθεί το παιδί του, αν είναι ένοχο, ωστόσο άφησε αιχμές για το πώς ομολόγησε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του νεαρού επεσήμανε πως το βασικό είναι να γίνει καλά ο αστυνομικός, ο οποίος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Όποιος και να το έχει κάνει. Το έχει κάνει το παιδί μου, να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια» σημείωσε, αλλά είπε πως οι γιοι του - μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο 16χρονος αδελφός του - παρασύρθηκαν

«Τα παρασέρνουν, ούτε σε συνδέσμους ήταν το παιδί. Τίποτα. Κι εγώ πήγαινα με τη γυναίκα και τα παιδιά μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από την Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν, τι να σας πω; Είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή πάει. Τι να πω, έχω πέσει από τα σύννεφα» είπε. 

Επανέλαβε πως δεν είχε καμία σχέση με οργανωμένους οπαδούς και σημείωσε πως η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, καθώς νιώθει ότι χάνει άλλο ένα παιδί. Το 2012, όπως εξήγησε, είχε χάσει τον μεγάλο του γιο σε τροχαίο. «Για φαντάσου μία οικογένεια να έχει δύο... Ο ένας στο χώμα, ο άλλος στη φυλακή. Για έλα στη θέση τη δική μου. Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί, αν το έχει κάνει ο γιος μου, να τιμωρηθεί». 

«Έκανε ένα λάθος, ένα λάθος έκανε. Να κρεμαστεί;» διερωτήθηκε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη ναυτική φωτοβολίδα τόνισε πως δεν ήταν του 18χρονου, αλλά του την έδωσαν. Επεσήμανε, δε, πως ο γιος του λέει πως η φωτοβολίδα που πέταξε ήταν άλλου χρώματος και μεγέθους από αυτή που αφαιρέθηκε από τον αστυνομικό.

«Κι εκτός αυτού, η φωτοβολίδα που φαίνεται στον άνθρωπο, δεν είναι αυτή. Ο γιος μου λέει είχε μια πορτοκαλί, ήταν πιο μικρή από αυτή που δείχνουν στο πόδι του ανθρώπου» ανέφερε, ειδικότερα.

Όσον αφορά στην ομολογία του γιου του, είπε: «Ομολόγησε, αλλά πώς ομολόγησε. Ούτε δικηγόρο είχε, ούτε τίποτα. Το έδειραν το παιδί; Τι να πω, δεν ξέρω». 

Τέλος, διευκρίνισε πως ο 18χρονος δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με τον νόμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.