Μενού
renti-episodeia
Δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές έξω από το κλειστό στου Ρέντη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μάχη δίνει το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Νίκαιας για να κρατήσει στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στου Ρέντη

Νωρίτερα σήμερα αναβλήθηκε το δεύτερο προγραμματισμένο χειρουργείο του, καθώς η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δεν επιτρέπει στους γιατρούς να προχωρήσουν στη διαδικασία, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ.

Χθες αφαιρέθηκε η βολίδα από το πόδι, μήκους 4 εκατοστών. Έχει πολύ σοβαρές βλάβες σε κρίσιμα αγγεία και ιστούς και υπέστη και ανακοπή, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν.  Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στη ΜΕΘ όπου και παραμένει μέχρι και τώρα. 

Οι γιατροί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο τραύμα του και θα προσπαθήσουν να κάνουν συχνές αλλαγές καθώς υπάρχει κίνδυνος σήψης. 

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του, αλλά το νεαρό της ηλικίας του αλλά και η καλή του φυσική κατάσταση δημιουργούν αισιοδοξία

Τι βρέθηκε στο σημείο 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τις Αρχές, στο σημείο των επεισοδίων εντοπίστηκαν διάφορα σημαντικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑ, μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Το χρονικό των επεισοδίων στου Ρέντη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, χούλιγκαν βγήκαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών, πετώντας  αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων.

Αποτέλεσμα μία να χτυπήσει τον αστυνομικό στη μηριαία αρτηρία του ποδιού και να τραυματιστεί σοβαρά. 

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Συγγενείς έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη

Σημειώνεται πως νωρίτερα, συγγενείς προσαχθέντων έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη, έξω από το Μεταγωγών, και δήλωσαν πως επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

«Είμαι μητέρα ενός παιδιού 16 ετών που είχε πάει με συγγενείς και φίλους να δει έναν αγώνα βόλεϊ στη γειτονιά μας. Μετά με πήρε το παιδί τηλέφωνο και μου λέει "μαμά δεν μας αφήνουν να βγούμε έξω, πέφτουν δακρυγόνα, πέφτει ξύλο"», είπε μία γυναίκα στον ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με τη μητέρα και άλλοι γονείς αλλά και άτομα που τους επετράπη να φύγουν από το γήπεδο υποστηρίζουν πως τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν μπήκαν μέσα στο γήπεδο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.