Μενού
 Τ-2 Buckeye
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο επισμηναγό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που αναφέρει ότι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του με τα δύο τους παιδιά, που παρακολουθούσαν την συγκεκριμένη πτήση.

Όπως αναφέρει το κρατικό κανάλι ήταν η τελευταία πτήση του 40χρονου με το συγκεκριμένο τύπου αεροσκάφους καθώς επρόκειτο να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία και να αναλάβει νέα καθήκοντα στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Η σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας στο χωριό Άρι στην περιοχή Μακρομάνη.

Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους:

Τα χαρακτηριστικά του Τ-2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.