Μενού
Το μονοκινητήριο ξεβράστηκε σε παραλία
Το μονοκινητήριο ξεβράστηκε σε παραλία | flashnews.gr
  • Α-
  • Α+

Σε παραλία ξεβράστηκε το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε χθες, Πέμπτη (9/11), σε θαλάσσια περιοχή στο Μάλεμε, των Χανίων Κρήτης.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο σημείο όπου κατέληξε το αεροσκάφος, εντός του οποίου έχασαν τις ζωές τους δύο άτομα.

Στα πλάνα φαίνεται το λευκό-κόκκινο αεροσκάφος να σπρώχνεται από τα κύματα, ενώ επί της παραλίας υπάρχουν μερικά συντρίμμια του.

Σημειώνεται πως παραμένουν αδιευκρίνιστες οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η προσθαλάσσωση του μονοκινητήριου, αλλά γίνεται γνωστό πως ο τύπος αυτός αεροσκάφος δεν ήταν κατάλληλο για πτήση νυχτερινές ώρες.

Ναυαγοσώστης που συμμετείχε στις έρευνες εξήγησε πως το αεροσκάφος βρέθηκε βυθισμένο σε βάθος 2,5 - 3 μέτρων και οι επιβαίνοντες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Άλλος μάρτυρας εκτίμησε πως ο πιλότος έχασε τον προσανατολισμό του και εκτίμησε πως δεν υπήρξε χρόνος αντίδρασης για να σωθούν. 

Το προφίλ των θυμάτων 

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Οι δύο νεκροί, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, είναι άνδρες ηλικίας 60 και 66 ετών. Απεγκλωβίστηκαν, χωρίς τις αισθήσεις τους, από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Ο κυβερνήτης της πτήσης, κρίνεται ως άτομο με ιδιαίτερη εμπειρία, και ήταν πρόεδρος αερολέσχης. Και το δεύτερο άτομα φαίνεται ότι είχε πείρα στις πτήσεις και ήταν μέλος της ίδια λέσχης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.