Μενού
fotia-pyrosvestiki
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε συναγερμό και να δίνουν μάχη με τη φωτιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Φωτιά τώρα: LIVE χάρτης με τα σημεία

Στον παρακάτω χάρτη της NASA μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα

Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε live πού έχει φωτιά τώρα

Νέα πύρινα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Μενίδι και Βόλβη

Το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην ταβέρνα Θέα στη Βαρυμπόμπη. Στο σημείο ήδη έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιπλέον, φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδούς Κλεισούρας στο Μενίδι έχει σημάνει νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας επιχειρούν για να την περιορίσουν.

Ακόμα, μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εξαιτίας φωτιάς στην περιοχή έλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι του οικισμού της Λίμνης Βόλβης στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιές σε Καλάβρυτα, Λαμία, Ασπρόπυργο, Σχιστό και Σπάρτη

Νωρίτερα ξέσπασαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές, όπως σε Καλάβρυτα, όπου η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, στη Λαμία, όπου υπέστη εγκαύματα ένας 63χρονος που προσπάθησε να τη σβήσει, καθώς και στην Αργολίδα, όπου ενεργοποιήθηκε ξανά το 112.

Επιπλέον, πυρκαγιές καίνε στον Ασπρόπυργο, σε Πάτημα και Νεόκτισμα, στο Σχιστό, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, στη Σπάρτη, όπου επιχειρούν τρία αεροπλάνα και 50 πυροσβέστες, καθώς και σε εργοστάσιο ξυλείας στο Χαλάνδρι.

Επιπλέον, στη Μαγνησία συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά στο Δρυμώνα, ενώ τού επιβλήθηκε πρόστιμο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχαιρένουν οι άνεμοι που πνέουν.

Στο «κόκκινο» η Αττική την Πέμπτη

Ήδη η Πολιτική Προστασία εξέδωσε χάρτη πρόβλεψης κινδύνου για την Πέμπη, με την Αττική να βρίσκεται στην υψηλότερη κατηγορία 5. Ακόμα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
xartis
Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.