Μενού
Αστυνομικός των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται σήμερα η ΕΛΑΣ λόγω δυο συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγελθεί στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού μιας 16χρονης το περασμένο Σάββατο στην ίδια περιοχή μετά από αντιφασιστική συναυλία. Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ότι: «Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε περαστικά και να πάνε όλα καλά με την υγεία της, αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, το περασμένο Σάββατο είχαμε σοβαρά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, που συνδέονται με μία ευρύτερη διαδικασία για την Τετάρτη, για την οποία η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της. Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας».

Πληροφορίες που εξετάζονται προσεκτικά από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ενδεχόμενη άφιξη στη χώρα μας ακροδεξιών μετά από κάλεσμα ελλήνων χρυσαυγιτών. Υπενθυμίζεται πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί «την απαγόρευση πραγματοποίησης σχετικών με το θέμα δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων από την 06:00 ώρα της 01/11/2023 έως και την 06:00 της 02/11/2023 ώρα στην περιοχή του Νομού Αττικής (πλην νήσων Αργοσαρωνικού), επειδή από τη διεξαγωγή τους, με δεδομένη την πόλωση μεταξύ των δύο (2) χώρων (εθνικιστικού και αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού), α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής τόσο στη περιοχή των συναθροίσεων όσο και στην υπόλοιπη περιοχή του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται η ταυτόχρονη παρουσία τους ή και η πραγματοποίηση ανάλογων συναθροίσεων». Για λόγους ασφαλείας σήμερα το απόγευμα θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού στο Νέο Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή σχεδόν καθημερινά είναι τα επεισόδια με αφορμή τον τραυματισμό της 16χρονης. Χθες το μεσημέρι μια ομάδα περίπου 30 κουκουλόφορων έκλεισε για περίπου μιάμιση ώρα την οδό Πατησίων μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων που τους έβαλαν στη μέση του οδοστρώματος ενώ μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν αργά το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια με μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και ρίψη χημικών. Παράλληλα συνεχίζεται και η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού της κοπέλας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε ότι «εν είναι σε θέση ακόμα να καταθέσει. Βρίσκονται οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο σε περίπτωση που ζητήσει η ίδια και μας επιτραπεί από τους γιατρούς να καταθέσει, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα μαζί της να ακούσουμε και τη δική της εκδοχή αν θυμάται και η ίδια τι έγινε και αν δέχθηκε επίθεση». Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα πρωτοδικών που ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για δύο κακουργήματα. Απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα της ιατροδικαστή, τα χτυπήματα που έφερε η 16χρονη στο κεφάλι μπορεί να προκλήθηκαν είτε από αμβλύ όργανο, είτε και μετά από πτώση της στο έδαφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.