Μενού
Γυναικοκτονία στη Μενίδι
Αστυνομία και ΕΚΑΒ στο σημείο της γυναικοκτονίας στο Μενίδι | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

«Πλούσιο» ποινικό παρελθόν είχε, σύμφωνα με το Mega, ο 50χρονος καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνος στο Μενίδι καθώς ήταν γνώριμος στις Αρχές, και είχε κατηγορηθεί αρκετές φορές για άλλες υποθέσεις, πέρα της ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο 50χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε πως δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι, είχε καταδικαστεί το 2013 σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για απειλή, εξύβριση και παράνομη οπλοφορία.

Το 2022 κατηγορήθηκε για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, ωστόσο αθωώθηκε καθώς το θύμα, εν προκειμένω η 40χρονη σύζυγός του, καθώς το θύμα δεν είχε υποστηρίξει τις κατηγορίες λόγω φόβου.

Μενίδι: Τι είπε στην αστυνομία η κόρη τους

Η κόρη της 40χρονης και του 50χρονου που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της γυναικοκτονίας στο Μενίδι, κατέθεσε στις Αρχές για το στυγερό έγκλημα.

Η νεαρή σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωινό του φονικού δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την εργασία της μητέρας της. Την ενημέρωναν ότι δεν είχε πάει στη δουλειά ρωτώντας το παιδί αν είναι όλα καλά. Αμέσως το μυαλό της πήγε στο κακό. Είχε διαβάσει για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι όμως μέχρι τότε δεν ήξερε ότι πρόκειται για τη μητέρα της. Κατευθύνθηκε προς το σημείο της τραγωδίας και δείχνοντας την φωτογραφία της ατυχής γυναίκας ρωτούσε τους αστυνομικούς αν η γυναίκα που ήταν στο έδαφος ήταν η μητέρα της.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο 50χρονος γυναικοκτόνος στο Μενίδι

Οδικηγόρος Γιάννης Γλύκας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τον 50χρονο καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνο στο Μενίδι, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως: «Η προβληματική έχει να κάνει με κατά πόσο το δικαστήριο στις 7 Μαΐου, όποτε είχε συλληφθεί ο συγκεκριμένος, θα μπορούσε να μην τον είχε αφήσει ελεύθερο. Υπάρχει μία νεοπαγής διάταξη του 424 του κώδικα ποινικής δικονομίας, κατά την εφαρμογή του 423, που ορίζει ως προθεσμία το δεκαπενθήμερο».

«Εκεί θα μπορούσε το δικαστήριο να διαγνώσει κατά πόσο θα μπορούσε ο συγκεκριμένος να μην αφεθεί ελεύθερος. Η μοναδική επιλογή, για να μην το κάνει αυτό, είναι να δώσει αναβολή για τρεις ημέρες, και όχι για δέκα όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος» πρόσθεσε ο ποινικολόγος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι.

«Αυτός ο άνθρωπος με τον καινούριο νόμο θα έπρεπε να κρατηθεί εάν η υπόθεση αναβαλλόταν εντός τριημέρου και όχι εντός 10 ημερών. Δεν θα είχε αρθεί η κράτηση και θα δικαζόταν η υπόθεσή του, εάν δικαζόταν και δεν αναβαλλόταν εκ νέου η υπόθεση, τότε πιθανώς να υπήρχε καταδικαστική απόφαση. Είχε την δυνατότητα ακόμα και για πλημμεληματική ποινή να διατάξει ότι πρέπει να εκτιθεί μέρος της ποινής. Τα αυτόφωρα στην Ευελπίδων έρχονται σωρηδόν. Δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχε χρόνος να διαγνωστεί ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας. Εκ του αποτελέσματος, έχουμε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη» επεσήμανε ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.