Σε ηλικία 93 ετών πέθανε, όπως ανέφερε ο ανιψιός του Σταύρος Μπακαλόπουλος, ο Χρήστος Λέντζος ο οποίος διατηρούσε κατάστημα εστίασης στο Παγκράτι, και έγινε ιδιαίτερα γνωστός πανελλαδικά για τον φραπέ του.
Ο Χρήστος Λέντζος έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τον καφέ του, με αρκετά ΜΜΕ να «φιλοξενούν» άρθρα για τον επιτυχημένο φραπέ του, ενώ καλλιτέχνες αφιέρωσαν τραγούδια για τον χώρο που διατηρούσε στο Παγκράτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δημήτρης Κοντογιάννης με το τραγούδι «Καθόμουνα στοιυ Λέντζου».
Ήδη σε σελίδες και ομάδες του Παγκρατίου, χρήστες των social media αναρτούν φωτογραφίες πίνοντας τον περίφημο φραπέ, αποτίοντας έτσι ύστατο φόρο τιμής στον Χρήστο Λέντζο και στο «μοναδικό» του κατασκεύασμα.
Χρήστος Λέντζος: Ποιος ήταν και η πορεία του φραπέ
Ο Χρήστος Λέντζος ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του στον χώρο της εστίασης το 1964 ανοίγοντας ζαχαροπλαστείο, όπου πειραματίστηκε με τον καφέ και τις δόσεις του για να πετύχει την πιο επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων δεκαετιών.
Η γεύση του και τα υλικά του παρέμειναν τόσο από τον ίδιο όσο και απ' όσους εργάζονταν στο κατάστημά του στο Παγκράτι, επτασφράγιστο μυστικό με τις εικασίες να δίνουν και να παίρνουν. Αρκετοί ήταν αυτοί, που έκαναν λόγο για κρέμα γάλακτος και κατέληγαν στο αυγό.
Από το πρωινό άνοιγμά του στις 05:00 το πρωί, μέχρι τις βραδινές ώρες και τις 02:00 - 03:00 τα ξημερώματα, ο Λέντζος σέρβιρε εκατοντάδες καφέδες καθημερινά στο διάσημο «στέκι» του στο Παγκράτι.
Τον Φεβρουάριο του 2013, το εμβληματικό καφέ έκλεισε τις πόρτες του, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Παράγοντες όπως η άνοδος του εσπρέσο, το άνοιγμα νέων καφέ και η δύσκολη οικονομική κατάσταση έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απόφαση.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.