Μενού
Η φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά
Η φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προσοχή επέστησε στους κατοίκους του λεκανοπεδίου η Ματίνα Παγώνη, καθώς η επιβαρυμένη από τον τοξικό καπνό ατμόσφαιρα, λόγω της χθεσινής πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στην Κηφισιά, παραμένει επιβλαβής.

Όπως δήλωσε στο δελτίο της ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι κινούνται στην περιοχή και ανήκουν σε ομάδες κινδύνου, όπως άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή επιβαρυμένο αναπνευστικό.

«Όσοι μπαίνουν σε αυτή την περιοχή και έχουν υποκείμενα νοσήματα, καλό είναι αν βγουν έξω, να φορέσουν μάσκα. Η περιοχή είναι ακόμα αρκετά δύσκολη».

Προειδοποίηση Παγώνη για τοξικό καπνό

«Κλείνουν προς το παρόν παράθυρα και πόρτες, χρειάζεται έως και αύριο να δούμε πώς θα είναι η ατμόσφαιρα», ανέφερε, δίνοντας μία ακόμα προειδοποίηση για όσους κατοίκους διαθέτουν παλιά κλιματιστικά στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει η κα Παγώνη, υπάρχουν παλαιότεροι τύποι κλιματιστικών που αντλούν αέρα από το εξωτερικό του σπιτιού για ψύξη. Καλό θα ήταν τέτοιες συσκευές να μη λειτουργήσουν μέχρι λήξης του «συναγερμού», για την ασφάλεια των κατοίκων.

«Όσοι κυκλοφορήσουν έξω, ιδιαίτερα ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να έχουν νερά και χυμούς, να φορέσουν γυαλιά ηλίου και καπέλα, να κάνουν τις δουλειές τους γρήγορα και να γυρίσουν στο σπίτι τους», συνέστησε για τις δραστηριότητες του κοινού εν μέσω του καύσωνα.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.