Μενού
kolonaki oplostasio 4
Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε σε αποθήκη στο Κολωνάκι σε κτίριο επί της Νεοφύτου Δούκα. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις στις έρευνες της αστυνομίας για το οπλοστάσιο που βρέθηκε την Τρίτη (26/09) σε αποθήκη στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα όπλα που βρέθηκαν έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αναμένεται πλέον το πόρισμα.

Ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι τα όπλα που εντοπίστηκαν είναι παλιά και χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο οίκημα είχαν μείνει το τελευταίο διάστημα ένας μουσικός, μία σκηνοθέτιδα, ενώ υπήρχε ένα δικηγορικό γραφείο, αλλά τη δεκαετία του 40’ διαπιστώθηκε πως εκεί διέμενε ο Μανώλης Τσουδερός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της χώρας στην εξόριστη κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Από τη Μέση Ανατολή

Ο Μανώλης Τσουδερός στη συνέχεια, είχε μεταβεί στη Μέση Ανατολή και μετά το 1945 επέστεψε στην Ελλάδα και έμενε στο συγκεκριμένο σπίτι, στο Κολωνάκι. Στο εν λόγω οίκημα έμενε και ο γιος του, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχές πιστεύουν πως τα όπλα είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα από τον Μανώλη Τσουδερό ή από τους φρουρούς του από τη Μέση Ανατολή.

5980532
Οι αστυνομικοί με ευρήματα από την αποθήκη στο Κολωνάκι. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έμενε και ο Γκράτσι

Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο οίκημα διέμενε τον Οκτώβριο του 1940 ο τότε Ιταλός Πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος μετέφερε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά. Πλέον, ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό, αλλά βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.